κύρια φωτογραφία συνταγής Νηστίσιμο κέικ χωρίς μίξερ
christianna.aigio
christianna.aigio @cook_8491538

Νηστίσιμο κεκάκι χωρίς αυγά και βούτυρο με σοκολατένια γεύση! Πανεύκολο χωρις να λερώνουμε το μίξερ!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα ότι μας αρέσει όπως ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτας κτλ. Επίσης μπορούμε αφού κρυώσει να λιώσουμε διάφορες σοκολάτες και να το γλασάρουμε!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

44 Minutes
  1. 1 φλ. ζάχαρη (λευκή ή καστανή)
  2. 3/4 φλ. καλαμποκέλαιο (ή οποιδήποτε λάδι θέλουμε)
  3. 1 1/2 κ.σ. ξύδι (από καλό κόκκινο ξύδι)
  4. 1 1/2 κ.σ. κονιάκ
  5. 2 βανίλιες
  6. 1 πρέζα αλάτι
  7. ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
  8. 2/3 φλ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
  9. 1/2 φλ. κακάο άγλυκο
  10. 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  11. 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  12. 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  13. 1 φλ. νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε σε ενα μπολ τη ζάχαρη και το καλαμποκέλαιο με ενα κουτάλι έως ότου λιώσει η ζάχαρη.

  2. 2

    Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι, το ξύδι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ (εν τω μεταξύ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ καλά, κάθε φορά που προσθέτουμε το κάθε υλικό).

  3. 3

    Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα. (Προσέχουμε γιατί ο χυμός πορτοκαλιού φουσκώνει λόγω της σόδας και υπάρχει περίπτωση να υπερχειλίσει απο το μπολ). Αφού λοιπόν το ανακατέψουμε το προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά μας

  4. 4

    Έπειτα προσθέτουμε και το νεράκι.

  5. 5

    Τέλος κοσκινίζουμε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και το κακάο μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε στο κέντρο του μπολ γρήγορα και σιγά σιγά προς τα έξω. Μολις απορροφίσει το αλεύρι σταματάμε το ανακάτεμα.

  6. 6

    Στο σημείο αυτό προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.

  7. 7

    Λαδώνουμε τη φόρμα του κέικ και αδειάζουμε το μείγμα.

  8. 8

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

tasa.dimi
tasa.dimi @cook_8490161
Πάρα πολύ καλό το κέικ και κανένας δεν καταλαβαίνει πως είναι νηστίσιμο.Έχω ακριβώς την ίδια συνταγή από την Αργυρώ.Σου ανεβάζω και φώτο.

Από

christianna.aigio
christianna.aigio @cook_8491538
στις