Noodles με κινέζικα λαχανικά
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή στο αλάτι, γιατί η soya sauce, αλλά και τα noodles αυγού μπορεί να είναι καλά αλατισμένα.
Υλικά
-
400 gr noodles αυγού
-
1 κόκκινη πιπεριά
-
1 πράσινη πιπεριά
-
1 κίτρινη πιπεριά
-
1 πορτοκαλί πιπεριά
-
1 κρεμμύδι
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
6 μανιτάρια άσπρα
-
1-2 σκελίδες σκόρδο
-
2 κουταλίες φύτρες φασολιών σόγιας (σε κονσέρβα)
-
1 κομμάτι ginger (περίπου 1,5cm μήκος)
-
1 καυτερή πιπεριά αποξηραμένη
-
2-3 κουταλιές soya sauce
-
1 μεγάλη κουταλιά μέλι
-
1/2 κουταλάκι κούκουρμα
-
1/2 κάρδαμο σε σκόνη
-
λάδι
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
2 κουταλάκια σουσάμι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μπαστουνάκια.
-
2
Κόβουμε σε φετούλες τα μανιτάρια
-
3
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το ginger και την αποξηραμένη καυτερή πιπεριά.
-
4
Ξεπλένουμε καλά τις φύτρες φασολιών από το υγρό της κονσέρβας.
-
5
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με λάδι, τσιγαρίζουμε όλα τα λαχανικά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
-
6
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κουκουρμά και κάρδαμο.
-
7
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (μπορεί να χρειαστεί λίγο νεράκι) χωρίς όμως να λιώσουν.
-
8
Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά προσθέτουμε τον soya sauce και το μέλι, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
-
9
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα noodles αυγού σύμφωνα με τις οδηγίες.
-
10
Στραγγίζουμε τα noodles καλά και ανακατεύουμε με τα λαχανικά και είναι έτοιμο!
Σχόλια (2)