Νορβηγικά τσουρεκάκια (Skillingsboller)
Δεν είναι ακριβώς τσουρέκια αλλά δεν ξέρω πώς να τα πει κανείς στα ελληνικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πιο εύκολο απ' ό,τι φαίνεται στη συνταγη και είναι πολύ νόστιμα. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το γάλα και μέσα λιώνουμε το βούτυρο. Προσέχουμε να μην βράσει, να έχει τη θερμοκρασία του δέρματος περίπου.
-
2
Λιώνουμε μέσα την μαγιά.
-
3
Ανακατατεύουμε σε μεγάλο μπολ τη ζάχαρη και το αλεύρι (μην βάλετε με την μία όλο το αλεύρι, ίσως να μην χρειαστεί, να μην γίνει δηλ υπερβολικά σφιχτή) και προσθέτουμε το μίγμα του βουτύρου.
-
4
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα.
-
5
Ανοίγουμε φύλλο πάχους 1/2 cm και απλώνουμε σ' όλη την επιφάνεια πρώτα βούτυρο, μετά κανέλα και ζάχαρη.
-
6
Πιάνουμε την μια μεριά του φύλλου και το τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι μέχρι να φτάσει στην άλλη μεριά.
-
7
Μ' ένα μαχαίρι κόβουμε φέτες 2-3 cm.
-
8
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Καλό είναι να τα πιέσουμε λίγο προς τα κάτω πριν τα ψήσουμε, ίσα ίσα.
-
9
Ψήνουμε στους 225°C για 12-15 λεπτά, να ροδίσουν λίγο από πάνω.
Σχόλια (42)