Sol81
Sol81 @cook_8455186

Kjøttkaker. Παραδοσιακό νορβηγικό πιάτο. Συνοδεύεται με πατάτες βραστές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Κατά την παρασκευή της σάλτσας, εγώ χρησιμοποιώ ένα σουρωτήρι και ρίχνω μέσα από κει το μίγμα. Να το ρίχνετε μόνο εφόσον βράζει το υγρό μας, αλλιώς θα σβολιάσει. Καλή επιτυχία

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
6
  1. 600 γρ. κιμά
  2. 1/2 κ.γ. τζίντζερ
  3. 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  4. αλάτι-πιπέρι
  5. 225 ml γάλα ή νερό
  6. 3 κ.σ. μαργαρίνη για το ψήσιμο
  7. Για τη σάλτσα
  8. 500 ml νερό
  9. 1,5 κύβο βοδινό
  10. 3 κ.σ. αλεύρι ανακατεμένο σε λίγο γάλα, να γίνει ένας χυλός
  11. 1 κρεμμύδι σε ροδέλες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το νερό (ή γάλα) στο μίξερ.

  2. 2

    Εναλλακτικά δουλέψτε τα στο χέρι.

  3. 3

    Σιγά σιγά προσθέστε και το νερό.

  4. 4

    Πλάστε τα μπιφτέκια σας, λίγο πιο οβάλ από ό,τι τα δικά μας μπιφτέκια. Βρέξτε τα χέρια σας με νερό αν σας δυσκολεύει το πλάσιμο.

  5. 5

    Ψήστε τα στο βούτυρο για 5 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά.

  6. 6

    Ετοιμάστε την σάλτσα σας ως εξής

  7. 7

    Διαλύετε τον κύβο στο νερό και όταν βράσει, ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα του αλευριού ανακατεύοντας συνεχώς, αλλιώς θα σβολιάσει.

  8. 8

    Διορθώνουμε με αλάτι-πιπέρι αν χρειάζεται και αφήνουμε να βράσει 6-8'

  9. 9

    Βάζουμε μέσα τα μπιφτέκια μας και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια

othon
othon @cook_28841173
Το κρεμμύδι σε ροδέλες κάθεται άσχημο και δε βοηθάει να το φας ευχάριστα. Καλύτερα να διαλυθεί στον κόφτη. Η σάλτσα θυμίζει κεφτεδάκια ΙΚΕΑ! Νόστιμο και κάτι διαφορετικό. Ο 1.5 κύβος ίσως είναι πολύ, προτείνω 1. Μου βγήκε αλμυρό, αφού πρόσθεσα κι άλλο αλάτι.

Από

Sol81
Sol81 @cook_8455186
στις