Νόστιμα μελομακάρονα
Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές για μελομακάρονα αλλά αυτή είναι η καλύτερη. Αυτά τα μελομακάρονα δεν τα αλλάζω με τίποτα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το σιρόπι πρέπει να το είναι ζεστό γι' αυτό καλύτερα η κατσαρόλα να είναι πάνω στο μάτι σε χαμηλή φωτιά και όποτε πιάνει αφρό να τον αφαιρούμε.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
2 κιλά αλεύρι
-
3 κούπες ελαιόλαδο
-
2 κούπες ζάχαρη
-
1 σφινοπότηρο κονιάκ
-
1 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
-
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
-
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
-
Για το σιρόπι
-
2 ποτήρια ζάχαρη
-
1 1/2 ποτήρι μέλι
-
4 ποτήρια νερό
-
κανέλα και καρύδι για το πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μια λεκάνη το λάδι και το κονιάκ.
-
2
Διαλύουμε τη σόδα μέσα στη πορτοκαλάδα και τη ρίχνουμε μέσα.
-
3
Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
-
4
Το αλεύρι είναι καλύτερα να το ρίξουμε λίγο λίγο όχι με μιάς.
-
5
Πλάθουμε μελομακάρονα τα τρυπάμε στην επιφάνεια (εγώ τα περνάω πάνω από τον τρίφτη)
-
6
Και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
-
7
Για το σιρόπι βάζουμε τα υλικά να βράσουν για 15 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι και ξαφρίζουμε όταν χρειάζεται.
-
8
Βουτάμε τα μελομακάρονα μέσα στο ζεστό σιρόπι για 1-2 λεπτά,
-
9
Τα βγάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με το καρύδι που έχουμε ανακατέψει με την κανέλα.
Σχόλια (13)