Νόστιμη σάλτσα για μακαρόνια
Σάλτσα για μακαρόνια με μανιτάρια, πιπεριά και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι άλλο μας αρέσει και πιστεύουμε ότι ταιριάζει. Καλή όρεξη!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σ'ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι.
-
2
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές που τις έχουμε κόψει κομματάκια και τα μανιτάρια χωρίς το ζουμί της κονσέρβας.
-
3
Έπειτα το λουκάνικο και τα ανακατεύουμε μέχρι να τσιγαριστούν και αυτά. Ρίχνουμε αλάτι (η ποσότητα είναι σχετική ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα), πιπέρι και λίγο ρίγανη.
-
4
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πολτό της ντομάτας και ανακατεύουμε. Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο pumaro.
-
5
Ρίχνουμε λίγο ζάχαρη, δοκιμάζοντας ταυτόχρονα τη σάλτσα για να δούμε την ποσότητα της ζάχαρης, εώς ώτου δεν είναι πολύ ξινή λόγω της ντομάτας. Εμένα συνήθως μου βγαίνει ένα με δύο κ.γ. αλλά αυτό είναι σχετικό π.χ. εάν βάλλουμε pumaro χρειάζεται λίγη ζάχαρη.
-
6
Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε λίγα κομματάκια φέτα (η ποσότητα είναι ανάλογη με το γούστο του καθενός) και κομμάτια κασσέρι (γκούντα κατά προτίμηση).
-
7
Ανακατεύουμε και η σάλτσα είναι έτοιμη!
Σχόλια (7)