Νόστιμη ζύμη για πίτσα
Λίγα μυστικά ακόμα
Όσον αφορά το αλεύρι χρησιμοποιώ ένα μαλακό αλεύρι, όσο για την ποσότητα του αλευριού μπορεί να προσθέσετε λίγο παραπάνω. Σας συνιστώ να βάλετε την ζύμη στο ψυγείο απο το βράδυ γιατι φουσκώνει πάρα πολύ. Μπορείτε βέβαια να την ζυμώσετε πρωί και να την ψήσετε το απογευματάκι ή και το βράδυ. Όσο για την ποσότητα εγώ φτιάχνω 2 μεγάλα ταψια (του φούρνου). Καλή επιτυχία!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε καλά.
-
2
Παίρνουμε την ζύμη και την χτυπάμε 50 φορές στον πάγκο.
-
3
Tην χωρίζουμε σε 2 μπάλες και τις βάζουμε σε έναν δίσκο.
-
4
Bάζουμε τον δίσκο σε μια σακούλα και κάνουμε μερικές τρύπες στην σακούλα, την δένουμε και την αφήνουμε μια βραδιά στην συντήρηση. Την επόμενη μέρα θα έχει τριπλασιαστεί.
-
5
Πάρτε την μια μπάλα και με λίγο αλεύρι ανοίξτε την για το ταψί σας αφού το έχετε βουτυρώσει. Θέλει μεγάλο ταψί κάθε μπάλα. Με τον ίδιο τρόπο κάντε και την άλλη μπάλα. Έπειτα προσθέστε ότι τραβάει η ψυχή σας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)