Νόστιμο κέικ κανέλα με μήλο
Το κέικ με κανέλα και μήλο ή όπως το λέω εγώ χιονισμένο κέικ είναι για αυτούς που λατρεύουν τα φρούτα μέσα στο κέικ όπως και το συνδυασμό κανέλας είμαι σίγουρη πως θα το λατρέψετε!!!!!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να βάλετε και καρύδια.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ μουλιάζουμε στο ποτό τα κομμάτια μήλου για μισή ώρα (πριν ξεκινήσουμε το κέικ μας).
-
2
Αφού περάσει η μισή ώρα στην συνέχεια τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
-
3
Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ το βούτυρο με την ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι και τα χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μιγμα.
-
4
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το σφηνάκι με το ποτό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
-
5
Προσθέτουμε και το αλεύρι αφού πρώτα το έχουμε κοσκινίσει καθώς και το μπεικιν παουντερ ανακατεύοντας με μια σπάτουλα απαλά.
-
6
Αδειάζουμε στην φόρμα το μιγμα μέχρι τα 2/3 του ύψους της φόρμας.
-
7
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα κομματάκια μήλου και τα αλευρώνουμε ελαφρώς.
-
8
Τα τινάζουμε να φύγει το αλεύρι που περισσεύει και τα σκορπάμε μέσα στην ζύμη ανακινώντας τη φόρμα για να βυθιστούν.
-
9
Τέλος βάζουμε και το υπόλοιπο της ζύμης Και το ψήνουμε σε προθερμαινόμενο φούρνο στους 170ο βαθμούς για 45 λεπτά ελέγχοντας στο τέλος του χρόνου με ένα μαχαίρι στο εσωτερικό.Αν όχι το αφήνουμε 10 λεπτά ακόμα. Καλή σας όρεξη!!
Σχόλια (2)