Νόστιμο κοτόπουλο με πιπεριές και κρασί
Πεντανόστιμη και πανεύκολη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ένα μυστικό σε αυτή τη συνταγή είναι το κρασί το οποίο πρέπει να είναι γλυκό. Εγώ προτιμώ το σαμιώτικο. Καλη σας όρεξη!
Υλικά
-
0.5 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
-
πιπεριά κόκκινη και κίτρινη
-
1 ποτήρι κρασιού λευκό γλυκό κρασί
-
περίπου 1 κ.γ θυμάρι
-
αλάτι και πιπέρι
-
προεραιτικά κρέμα γάλακτος αραιωμένη με κορν φλάουρ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρουμε το κοτόπουλο σε λίγο λάδι μέχρι να πάρει χρώμα και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
-
2
Ρίχνουμε και τις πιπεριές και σβήνουμε με κρασί.
-
3
Έπειτα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το θυμάρι και λίγο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
-
4
Προεραιτικα μπορούμε να αραιώσουμε με μία κουταλια κορν φλαουρ λίγη κρέμα γαλακτος και να τη ρίξουμε στο τέλος του μαγειρέματος.
Σχόλια (11)