1Γουρουνάκι
1Γουρουνάκι @cook_8518459

Νοστιμότατο, πολύχρωμο και καλοκαιρινό μπριαμ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι απλό και γρήγορο φαγητό. Το μυστικό είναι ότι τα λαχανικά μας έχουν τηγανιστεί αρκετά και κρατούν το καθένα τη νόστιμη γεύση του ενώ δε διαλύονται στο βράσιμο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2-3 άτομα
  1. 2 μελιτζάνες φλάσκες
  2. 5 μικρές πατάτες
  3. 1 πιπεριά κόκκινη
  4. 1 φρέσκο κρεμμύδι
  5. 1 ξερό κρεμμύδι
  6. ελαιόλαδο
  7. λευκό κρασί
  8. 1/2 κονσέρβα ντοματάκι
  9. ρίγανη
  10. αλάτι
  11. πιπέρι
  12. δάφνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε μέτριες λωρίδες.

  2. 2

    Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα τηγανίζουμε. Δίνουμε μια μικρή προτεραιότητα στις πατάτες που θέλουν περισσότερο χρόνο. Μετά ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες. Ανακατεύουμε συχνά αλλά με προσοχή μη διαλύσουμε τις πατάτες.

  3. 3

    Λίγο πριν να είναι έτοιμα τα σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί κι έπειτα προσθέτουμε μισή κονσέρβα ντοματάκι και μπόλικη σάλτσα ντομάτας και λίγο χυμό λεμονιού. Δε χρειάζεται να προσθέσουμε νερό.

  4. 4

    Τέλος ρίχνουμε το αλατοπίπερο, τη δάφνη, τον δυόσμο και τη ρίγανη και αφήνουμε τα λαχανικά μας να βράσουν για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αντιδράσεις

Από

1Γουρουνάκι
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα