SONIAML
SONIAML @cook_8467299
giannitsa,ellada

Το πιο νόστιμο και #ελαφρύ παστίτσιο. Έχει τις μισές θερμίδες δηλαδή 330, όταν η κλασική συνταγή έχει 690!!!!! Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου βούτυρο ή λάδι. Ιδανική για #δίαιτα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ταψί πρέπει να είναι μικρότερο από τα κλασικά ορθογώνια του φούρνου, για να έχει το αναμενόμενο ύψος. Δυστυχώς εγώ χρησιμοποίησα το κλασικό ταψί και μου βγήκε λίγο 'κοντούλα' στη φωτογραφία και αδικείται. Βγαίνουν περίπου 9 κομμάτια - μερίδες. Ευχαριστούμε την eliza04 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

58 Minutes
9 άτομα
  1. 250 γρ. μακαρόνια πένες
  2. 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  3. 1 καρότο τριμμένο
  4. 1 κρεμμύδι τριμμένο
  5. 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  6. 1 φλ. ντοματάκια
  7. 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  8. 800 ml γάλα άπαχο 1,5% λιπαρά
  9. 200 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
  10. 100 γρ. λευκό τυρί (τύπου φέτας με χαμηλά λιπαρά)
  11. αλάτι
  12. πιπέρι
  13. μοσχοκάρυδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αχνίζουμε σε 2 κ.σούπας νερό, το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά.

  2. 2

    Προσθέτουμε τον κιμά και τον αχνίζουμε πολύ καλά ανακατεύοντας μέχρι να αλλάξει χρώμα παντού.

  3. 3

    Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα και μισό φλυτζάνι νερό και το ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με ελάχιστα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

  4. 4

    Βράζουμε τα ζυμαρικά μόνο με αλάτι και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.

  5. 5

    Παίρνουμε μισό φλυτζάνι γάλα και διαλύουμε μέσα του το κορν - φλάουρ. Το υπόλοιπο γάλα το ζεσταίνουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το διάλυμα του κορν - φλάουρ. Ανακατεύουμε συνεχώς (για να μην κολλήσει), μέχρι να πήξει (δεν θα γίνει πολύ πηχτή η μπεσαμέλ).

  6. 6

    Όταν πήξει το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας. Κατόπιν προσθέτουμε το αυγό (ελαφρά χτυπημένο), το μοσχοκάρυδο και αλάτι και πιπέρι.

  7. 7

    Σε ένα ταψί (που το έχουμε αλείψει με 1 κ.σ. λάδι, μπορούμε και να το παραλείψουμε), απλώνουμε τα ζυμαρικά και από επάνω το μείγμα του κιμά. Πασπαλίζουμε από επάνω το τυρί τριμμένο και τελειώνουμε με την κρέμα.

  8. 8

    Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω για 45'.

Αντιδράσεις

Σχόλια (26)

babystar
babystar @cook_8458267
Σε τι ταψί να το κάνω???Ένα στρόγγυλο-δεν έχω πιο μικρό ορθογώνιο από τα κλασικά.Ή μήπως σε ένα πυρέξ?Βέβαια θα ξεχειλίσει στο πυρέξ. Χμ...\r\n\r\nΓια να δούμε. Μου αρέσει που δεν έχει βούτυρο ή λάδι και ταιριάζει στη διατροφή μου αυτή την περίοδο. Από την άλλη ανησυχώ, γιατί το παστίτσιο το έχω συνηθίσει πλούσιο!!!Δεν μπορείς να τα έχεις όλα όμως, έτσι δεν είναι?\r\n\r\nΘα το κάνω και θα βαθμολογήσω!!

Από

SONIAML
SONIAML @cook_8467299
στις
giannitsa,ellada