Νοστιμότατα κουλουράκια
Νοστιμότατα κουλουράκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι βάλτε ότι άλλο άρωμα θέλετεκανέλα, γαρύφαλλο, γλυκάνισο ή και κακάο για να γίνουν σοκολατένια. Το κακάο με το ξύσμα πορτοκάλι ταιριάζουν πολύ! Καλή επιτυχία!!
Υλικά
-
250 γρ. μαργαρίνη ή lurpak
-
1 1/4 ποτήρι ζάχαρη
-
2 βανίλιες
-
ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή λεμονιού
-
1/2 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
-
1/2 ποτήρι γάλα φρέσκο
-
1 σφηνάκι κονιάκ
-
5 γεμάτα κουταλάκια baking powder
-
Όσο αλεύρι πάρει (για όλες τις χρήσεις ή μαλακό)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώστε το βούτυρο και χτυπήστε το με τη ζάχαρη να ασπρίσει
-
2
Προσθέστε το ξύσμα, το γάλα και το χυμό που θα 'χετε πρώτα διαλύσει το baking powder, και το κονιάκ
-
3
Ρίξτε και τις βανίλιες κι ανακατέψτε καλά
-
4
Ζυμώστε με όσο αλεύρι πάρει (περίπου 1 κιλό)
-
5
Η ζύμη πρέπει να 'ναι μαλακιά σαν του κουραμπιέ
-
6
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί
-
7
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
-
8
Πλάστε κουλουράκια και αραδιάστε τα σε λαμαρίνα, στρωμμένη με αντικολλητικό χαρτί
-
9
Τα κουλουράκια να ΄ναι σε απόσταση
-
10
Ψήστε στο πρώτο ράφι 25 με 30 λεπτά
-
11
Προσοχή! Επειδή δεν έχουν αβγό, δε ροδίζουν. Προσέξτε μη σας καούν!
Σχόλια (2)