κύρια φωτογραφία συνταγής Νοστιμότατα κουλουράκια
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Νοστιμότατα κουλουράκια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι βάλτε ότι άλλο άρωμα θέλετεκανέλα, γαρύφαλλο, γλυκάνισο ή και κακάο για να γίνουν σοκολατένια. Το κακάο με το ξύσμα πορτοκάλι ταιριάζουν πολύ! Καλή επιτυχία!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 250 γρ. μαργαρίνη ή lurpak
  2. 1 1/4 ποτήρι ζάχαρη
  3. 2 βανίλιες
  4. ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή λεμονιού
  5. 1/2 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
  6. 1/2 ποτήρι γάλα φρέσκο
  7. 1 σφηνάκι κονιάκ
  8. 5 γεμάτα κουταλάκια baking powder
  9. Όσο αλεύρι πάρει (για όλες τις χρήσεις ή μαλακό)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώστε το βούτυρο και χτυπήστε το με τη ζάχαρη να ασπρίσει

  2. 2

    Προσθέστε το ξύσμα, το γάλα και το χυμό που θα 'χετε πρώτα διαλύσει το baking powder, και το κονιάκ

  3. 3

    Ρίξτε και τις βανίλιες κι ανακατέψτε καλά

  4. 4

    Ζυμώστε με όσο αλεύρι πάρει (περίπου 1 κιλό)

  5. 5

    Η ζύμη πρέπει να 'ναι μαλακιά σαν του κουραμπιέ

  6. 6

    Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί

  7. 7

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς

  8. 8

    Πλάστε κουλουράκια και αραδιάστε τα σε λαμαρίνα, στρωμμένη με αντικολλητικό χαρτί

  9. 9

    Τα κουλουράκια να ΄ναι σε απόσταση

  10. 10

    Ψήστε στο πρώτο ράφι 25 με 30 λεπτά

  11. 11

    Προσοχή! Επειδή δεν έχουν αβγό, δε ροδίζουν. Προσέξτε μη σας καούν!

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

dcroula
dcroula @Roula1505
Έγιναν πεντανόστιμα και με υπέροχο άρωμα.\nΈκανα την μισή ποσότητα....και μετάνιωσα γιατί ίσα που πρόλαβα να βγάλω φωτο.\nΜείωσα και λίγο την ζάχαρη.

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις