κύρια φωτογραφία συνταγής Νοστιμότατη γαλατόπιτα
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Λίγα μυστικά ακόμα

Η κρούστα με το αβγό και τη ζάχαρη είναι προαιρετική.Mπορείτε αν θέλετε να αρωματίσετε την κρέμα με λίγο ξύσμα πορτοκάλι.Σερβίρεται ζεστή. Τη δεύτερη μέρα βάλτε τη στο ψυγείο. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
1 ταψί 32 cm
  1. 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  2. 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  3. 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  4. 2 κροκάδια
  5. 3 βανίλιες
  6. 2 κουταλιές βούτυρο
  7. 4 κουταλιές ζάχαρη
  8. άχνη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε κατσαρόλα βάλτε το γάλα, τη ζάχαρη, τα κροκάδια, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες.

  2. 2

    Σε δυνατή φωτιά ανακατέψτε τα υλικά με σύρμα μέχρι να πήξει.

  3. 3

    Μόλις πήξει, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε μέσα το βούτυρο.

  4. 4

    Ανακατέψτε να λιώσει.

  5. 5

    Μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα, χτυπήστε σε σφικτή μαρέγκα τα ασπράδια κι απαλά ανακατέψτε.

  6. 6

    Αδειάστε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι.

  7. 7

    Χτυπήστε το αβγό με τις 4 κουταλιές ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

  8. 8

    Περιχύστε στην επιφάνεια της κρέμας.

  9. 9

    Ψήστε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου να ροδίσει καλά.

  10. 10

    Μόλις κρυώσει λίγο πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και μπόλικη κανέλα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (24)

Πάπισσα
Πάπισσα @papissa
Μύρισε το σπίτι μας \"γιαγια\"!Δυστυχώς τη χάσαμε ξαφνικά κια δεν προλάβαμε να πάρουμε τις συνταγές της!\r\nΣ\'ευχαριστουμε για τη συνταγή!\r\n(ΚΑΙ για το μισό κιλό που έβαλα τρώγοντάς την!)

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις