Νοστιμότατη γαλατόπιτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Η κρούστα με το αβγό και τη ζάχαρη είναι προαιρετική.Mπορείτε αν θέλετε να αρωματίσετε την κρέμα με λίγο ξύσμα πορτοκάλι.Σερβίρεται ζεστή. Τη δεύτερη μέρα βάλτε τη στο ψυγείο. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε κατσαρόλα βάλτε το γάλα, τη ζάχαρη, τα κροκάδια, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες.
-
2
Σε δυνατή φωτιά ανακατέψτε τα υλικά με σύρμα μέχρι να πήξει.
-
3
Μόλις πήξει, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε μέσα το βούτυρο.
-
4
Ανακατέψτε να λιώσει.
-
5
Μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα, χτυπήστε σε σφικτή μαρέγκα τα ασπράδια κι απαλά ανακατέψτε.
-
6
Αδειάστε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
-
7
Χτυπήστε το αβγό με τις 4 κουταλιές ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
-
8
Περιχύστε στην επιφάνεια της κρέμας.
-
9
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου να ροδίσει καλά.
-
10
Μόλις κρυώσει λίγο πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και μπόλικη κανέλα.
Σχόλια (24)