EngrafouPana
EngrafouPana @cook_8501711
Limassol,Cyprus

Πανεύκολη σούπα, για τις κρύες μέρες του χειμώνα- και όχι μόνο!! Ακόμη και αυτοί που δεν τρώνε φακές θα ξετρελαθούν!! Απλά δοκιμάστε την!! Μπορείτε να κρίνετε οι ίδιοι πόση ποσότητα να βάλετε για κάθε συστατικό αναλόγως της αρεσκείας σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και ντομάτα η ότι άλλο μας αρέσει! Αν θέλουμε βάζουμε και ζωμό λαχανικών! Καλή σας όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

43 Minutes
pερίπου 4 άτομα
  1. 2 περίπου ποτήρια φακές
  2. 2 πατάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια
  3. 3 καρότα κομμένα σε μικρά κομματάκια
  4. κόλιανδρο η Μαϊντανό
  5. ελαιόλαδο
  6. 1 μεσαίο κρεμμύδι ψηλοκομμενο
  7. 1 σκελίδα σκόρδο ψηλοκομμενη
  8. 1 λεμονι
  9. ξύδι βαλσάμικο
  10. αλάτι
  11. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά καθαρίζουμε τις φακές όσο πιο καλά μπορούμε.

  2. 2

    Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε τις φακές και γεμίζουμε νερό διπλάσιο από τις φακές.

  3. 3

    Αφήνουμε να κοχλάσει το νερό, και έπειτα όταν δούμε να μαυρίζει, το αλλάζουμε. Όταν βλέπουμε ότι το νερό τελειώνει, προσθέτουμε και άλλο- καλύτερο ζεστό.

  4. 4

    Παράλληλα, εμείς κόβουμε τις πατάτες, τα καρότα, τον κόλιανδρο και τα έχουμε έτοιμα.

  5. 5

    Περίπου 20 λεπτά πριν να ψηθούν οι φακές, τα ρίχνουμε μέσα, και προσθέτουμε και νερό εάν χρειάζεται.

  6. 6

    Αμέσως μετά, παίρνουμε ένα μικρο κατσαρολάκι, βάζουμε λάδι και βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Όταν πάει να ψηθεί, ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο σκόρδο. μετά, τα ρίχνουμε όλα μέσα στην σούπα μας μαζί με το λάδι.

  7. 7

    Έπειτα, στύβουμε το λεμόνι μέσα στην σούπα, ρίχνουμε και λίγο βαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

nanat
nanat @cook_8488018
Πεντε πιρουνακια γιατι κ εγω μονο ετσι τις τρωω τις φακες!! Η ιδεα με το λεμονι μου αρεσει! Θα το δοκιμασω σιγουρα !!( Εγω βαζω ντοματα.)

Από

EngrafouPana
EngrafouPana @cook_8501711
στις
Limassol,Cyprus