Νοστιμότατη ζαμπονοτυρόπιτα
Πανεύκολη πιτούλα για μπουφέ ή παιδικά παρτι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ζαμπόν με γαλοπούλα καπνιστή για να γίνεί πιο ελαφρύ για τα παιδιά, ή να προσθέσετε λίγες (7-8) φετούλες μπέικον για περισότερη νοστημιά για τους μεγάλους. Τα υλικά είναι για το ταψί της κουζίνας.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε βουτυρωμένο ταψί βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το πιέζουμε λίγο με την παλάμη μας να ανέβει λίγο στα πλαϊνά του ταψιού.
-
2
Βάζουμε μία στρώση ζαμπόν, μία στρώση τυρί και μία στρώση λεπτές φετούλες τομάτας.
-
3
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε στο πλάι κολλώντας τα φύλλα.
-
4
Χαράζουμε την πίτα προσεκτικά να μην κόψουμε το κάτω φύλλο.
-
5
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος από πάνω και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για περίπου 45 λεπτά.
Σχόλια (3)