Νοστιμότατη ζύμη κουρού
Λίγα μυστικά ακόμα
Έιναι απο το βιβλίο "κουζίνα Μαρία Λόη".Έιναι τέλεια ζύμη για τυροπιτάκια.
Υλικά
-
1 κιλό αλέυρι
-
750 γρμ. βιτάμ
-
2 αβγά
-
2 φακελάκια μαγιά διαλυμένη σε 1/2 φλιτζ. κρύο νερό
-
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
-
1 κουταλάκι αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατέυουμε το αλέυρι με το μπέικιν-πάουντερ και το αλάτι.
-
2
Σε ενα άλλο μεγάλο μπόλ ανακατέυουμε με το αναδευτήρι το ενα αβγό με το βιτάμ λιωμένο και μόλις το μείγμα γίνει ομοιογενές, προσθέτουμε το νερό με τη διαλυμένη μαγιά, το μείγμα του αλευριού και συνεχίζουμε να ζυμόνουμε εώς ότου γίνει μαλακή ζύμη.
-
3
Τυλίγουμε τη ζύμη με μια διάφανη μεβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
Σχόλια (13)