Noτιοαφρικάνικο cottage pie
Ένα υπέροχο φαγάκι που σερβίρουν στην Ν.Αφρική στα Κυριακάτικα τραπέζια. Τα υλικά φαίνονται πολλά αλλά μην βιαστείτε να πείτε ότι είναι δύσκολο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν βιάζομαι πολύ αφού τσιγαρίσω τον κιμά, προσθέτω και τα λαχανικά και τα βράζω μαζί (δεν είναι τόσο εμφανίσιμο γιατί δεν έχει στρώσεις αλλά γλιτώνω χρόνο και κόπο) Επίσης, το καλοκαίρι το κάνω με λαχανικά εποχής (κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές)
Υλικά
-
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 κ.σ. ντοματοπελτέ ή 2-3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
-
3-4 ντομάτες τριμμένες ή 1 κονσέρβα ντομάτας
-
5-6 κ.σ. λάδι
-
1/2 κ.γ. ζάχαρη
-
μοσχοκάρυδo
-
κόκκινο γλυκό πιπέρι
-
αλάτι και πιπέρι
-
1 κιλό ανάμεικτα λαχανικά (φασολάκια, αρακάς, καρότο, καλαμπόκι ή ότι άλλο σας αρέσει)
-
μαϊντανό
-
έτοιμο πουρέ πατάτας ή αν θέλουμε φτιάχνουμε δικό μας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κιμά. Προσθέτουμε τον πελτέ και την μισή ποσότητα της ντομάτας, την ζάχαρη και τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
-
2
Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 15 λεπτά τα λαχανικά με την υπόλοιπη ντομάτα και τον μαϊντανό.
-
3
Στρώνουμε σε ταψί τα λαχανικά και από πάνω ρίχνουμε τον κιμά. (Πρέπει να προσέξουμε να μην βάλουμε πολλά υγρά στο ταψί γι' αυτό χρησιμοποιούμε μια τρυπητή κουτάλα).
-
4
Προσθέτουμε από πάνω τον πουρέ και ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το φαγάκι μας.
Σχόλια (4)