Φωτογραφία της συνταγής Νουά γεμιστό με γραβιέρα

Νουά γεμιστό με γραβιέρα

RALLOU
RALLOU @cook_8455081
,

Ό,τι χρειάζεται ένα τραπέζι για συγγενείς και φίλους.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να μη δυσκολευτείτε με το τύλιγμα του νουά, αφού το γεμίσετε και το τυλίξετε, στερεώστε το με οδοντογλυφίδες και ζητήστε απο το χασάπη σας να σας το βάλει σε δίχτυ.

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου

Υλικά

6 άτομα
  1. 300 γρ. γραβιέρα Κρήτης
  2. 1 κιλό νουά μοσχαρίσιο
  3. 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  4. 2 κ.σ. βούτυρο
  5. 1 κρεμμύδι
  6. 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  7. 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένα
  8. 5 λιαστά ντοματάκια ψιλοκομμένα
  9. 1 ποτηράκι λευκό κρασί ή κονιάκ
  10. αλάτι,πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν και μετά ρίχνετε τα λιαστά ντοματάκια.

  2. 2

    Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και κόβετε τη γραβιέρα σε λεπτά φετάκια.

  3. 3

    Απλώνετε πάνω στο νουά το μείγμα και τη γραβιέρα και το κάνετε ρολό, το οποίο δένετε με σπάγκο.

  4. 4

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε το νουά από όλες τις πλευρές.

  5. 5

    Σβήνετε με το κρασί ή το κονιάκ και ρίχνετε το κρεμμύδι ολόκληρο καθαρισμένο.

  6. 6

    Μεταφέρετε το κρέας και το κρεμμύδι με τη σάλτσα τους σε βαθύ ταψί.

  7. 7

    Ψήνετε στούς 220 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

  8. 8

    Σερβίρετε το νουά κομμένο σε φέτες.

Αντιδράσεις

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

vasiliki68
vasiliki68 @cook_8454515
Το νουά είναι ήδη σαν ρολό από μόνο του. Πώς το τυλίγεις; Μήπως χρησιμοποιείς άλλο μέρος από το μοσχάρι ή στο κόβει με κάποιο τρόπο ο κρεοπώλης;

Από

RALLOU
RALLOU @cook_8455081
στις
,

Παρόμοιες συνταγές