
Νουά γεμιστό με γραβιέρα

Ό,τι χρειάζεται ένα τραπέζι για συγγενείς και φίλους.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να μη δυσκολευτείτε με το τύλιγμα του νουά, αφού το γεμίσετε και το τυλίξετε, στερεώστε το με οδοντογλυφίδες και ζητήστε απο το χασάπη σας να σας το βάλει σε δίχτυ.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν και μετά ρίχνετε τα λιαστά ντοματάκια.
-
2
Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και κόβετε τη γραβιέρα σε λεπτά φετάκια.
-
3
Απλώνετε πάνω στο νουά το μείγμα και τη γραβιέρα και το κάνετε ρολό, το οποίο δένετε με σπάγκο.
-
4
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε το νουά από όλες τις πλευρές.
-
5
Σβήνετε με το κρασί ή το κονιάκ και ρίχνετε το κρεμμύδι ολόκληρο καθαρισμένο.
-
6
Μεταφέρετε το κρέας και το κρεμμύδι με τη σάλτσα τους σε βαθύ ταψί.
-
7
Ψήνετε στούς 220 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
-
8
Σερβίρετε το νουά κομμένο σε φέτες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)