κύρια φωτογραφία συνταγής Νουά με πατάτες στο φούρνο κανελωμένες
ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ @cook_8458531

Φαγητό για την Πρωτοχρονιά, απο την Σμύρνη.Θα μοσχομυρίσει η πολυκατοικία σας ολόκληρη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό ειναι φυσικά η κανέλα, αλλά και το ψησιμο τις πατάτας στο ταψί.Αποτέλεσμα και γευστικό και οπτικά εξαιρετικό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
8 έως 10 άτομα
  1. 1 νουα (μοσχαρίσιο)
  2. 2 κιλά πατάτες
  3. Βούτυρο ή λάδι
  4. Αλάτι, πιπέρι, κανέλα
  5. 1/2 ποτήρι χυμό λεμονιού
  6. Λίγο νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε το νουά και το στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.

  2. 2

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λιγο βούτυρο (κατά προτίμηση Μινερβίνη), σε μέτρια θερμοκρασία.

  3. 3

    Το αλατοπιπερώνουμε, το τοποθετούμε σε κατσαρόλα και αρχίζουμε το ροδοκοκκίνισμα, γυρνώντας το για να ροδοκοκκινισει παντού.

  4. 4

    Αφου ροδοκκοκκινίσει, το σκεπάζουμε με νερό, μέχρι να καλυφθεί το νουα και αφήνουμε να βράσει περίπου 2 ώρες.

  5. 5

    Σταδιακά το ελέγχουμε για να δούμε αν εχει μαλάκωσει.

  6. 6

    Όταν βράσει το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, σε μια πιατέλα για να κρυώσει.

  7. 7

    Όταν κρυώσει το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο, για να μας διευκολύνει, στο σωστό κόψιμο.

  8. 8

    Το ζουμί που θα μείνει στην κατσαρόλα (είναι απαραίτητο να παραμείνει ζουμί),

  9. 9

    Θα το χρησημοποιήσουμε στο ταψί με τις πατατες,που ετοιμάζουμε.

  10. 10

    Καθαρίζουμε τις πατατες και τις κόβουμε στο μέγεθος πού θέλουμε.

  11. 11

    Τις ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο κανέλα.

  12. 12

    Τις τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί και προσθέτουμε το ζουμι από το κρέας, τον χυμό λεμονιού και λιγο νεράκι, μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες.

  13. 13

    Ξεκινάμε με 220 βαθμούς και κάθε μισή ωρα περίπου κατεβάζουμε σταδιακά την θερμοκρασία ανα 20 βαθμούς.

  14. 14

    Με αυτόν τον τρόπο οι πατάτες γίνονται μελωμένες.

  15. 15

    Παίρνουμε το κρέας και με ένα κοφτερτό μαχαιρι, το κόαβουμε σε φέτες.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

golfo
golfo @cook_8452627
Βορειε παρα πολυ ωραιο φαγητο,εγω προσθεσα και λιγο τριμενο κρεμυδι και το εψησα σε γαστρα για να μην ξεραθει το κρεατακι επειδη δεν εχει λιπος.\nτα αξιζει τα 5 πηρουνακια.\nευχαριστω

Από

ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ
στις