Νουά με πατάτες στο φούρνο κανελωμένες
Φαγητό για την Πρωτοχρονιά, απο την Σμύρνη.Θα μοσχομυρίσει η πολυκατοικία σας ολόκληρη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μυστικό ειναι φυσικά η κανέλα, αλλά και το ψησιμο τις πατάτας στο ταψί.Αποτέλεσμα και γευστικό και οπτικά εξαιρετικό.
Υλικά
-
1 νουα (μοσχαρίσιο)
-
2 κιλά πατάτες
-
Βούτυρο ή λάδι
-
Αλάτι, πιπέρι, κανέλα
-
1/2 ποτήρι χυμό λεμονιού
-
Λίγο νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε το νουά και το στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.
-
2
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λιγο βούτυρο (κατά προτίμηση Μινερβίνη), σε μέτρια θερμοκρασία.
-
3
Το αλατοπιπερώνουμε, το τοποθετούμε σε κατσαρόλα και αρχίζουμε το ροδοκοκκίνισμα, γυρνώντας το για να ροδοκοκκινισει παντού.
-
4
Αφου ροδοκκοκκινίσει, το σκεπάζουμε με νερό, μέχρι να καλυφθεί το νουα και αφήνουμε να βράσει περίπου 2 ώρες.
-
5
Σταδιακά το ελέγχουμε για να δούμε αν εχει μαλάκωσει.
-
6
Όταν βράσει το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, σε μια πιατέλα για να κρυώσει.
-
7
Όταν κρυώσει το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο, για να μας διευκολύνει, στο σωστό κόψιμο.
-
8
Το ζουμί που θα μείνει στην κατσαρόλα (είναι απαραίτητο να παραμείνει ζουμί),
-
9
Θα το χρησημοποιήσουμε στο ταψί με τις πατατες,που ετοιμάζουμε.
-
10
Καθαρίζουμε τις πατατες και τις κόβουμε στο μέγεθος πού θέλουμε.
-
11
Τις ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο κανέλα.
-
12
Τις τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί και προσθέτουμε το ζουμι από το κρέας, τον χυμό λεμονιού και λιγο νεράκι, μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες.
-
13
Ξεκινάμε με 220 βαθμούς και κάθε μισή ωρα περίπου κατεβάζουμε σταδιακά την θερμοκρασία ανα 20 βαθμούς.
-
14
Με αυτόν τον τρόπο οι πατάτες γίνονται μελωμένες.
-
15
Παίρνουμε το κρέας και με ένα κοφτερτό μαχαιρι, το κόαβουμε σε φέτες.
Σχόλια (3)