κύρια φωτογραφία συνταγής Ντιπ με πιπεριές, καρύδια και ελαιόλαδο
MamaKiki
MamaKiki @cook_8451592

Μία απόλαυση στο τραπέζι μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή βρήκα πρόσφατα στο περιοδικό Gourmet.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
2 δόσεις
  1. 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
  2. 1/2 φλιτζάνι τριμμένο ανθότυρο
  3. 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα
  4. 1 σκελίδα σκόρδο
  5. 1 κ.γ. ξερός βασιλικός
  6. 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα (προαιρετικά)
  7. 1 πακέτο μικρές αραβικές πίτες
  8. 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  9. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβετε τις αραβικές πίτες σε μικρά τρίγωνα.

  2. 2

    Τις αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε προθεμασμένο φούρνο (στον αέρα) στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές. Προσοχή γιατί καίγονται πολύ εύκολα.

  3. 3

    Πολτοποιήστε στο μπλέντερ το ανθότυρο, το γιαούρτι, τις πιπεριές (τους έχετε αφαιρέσει τη φλούδα και τα κουκούτσια), το βασιλικό, το σκόρδο, την καρυδόψιχα, το ελαιόλαδο, τη πάπρικα και λίγο αλάτι.

  4. 4

    Σερβίρετε με ψιλοκομμένα καρύδια και προαιρετικά λίγο ελαιόλαδο. Συνοδέψτε με τις ψημένες αραβικές πίτες.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

ΑΡΓΥΡΗ
ΑΡΓΥΡΗ @argyri1968
Ακούγεται καταπληκτικό! Θα το φτιάξω για το πασχαλινό τραπέζι -μια και ψάχνω για ντιπ και σαλάτες - και θα επανέλθω.

Από

MamaKiki
MamaKiki @cook_8451592
στις
http://ksfondantcakes.blogspot.gr/ https://www.facebook.com/KsfondantCakes
Δες περισσότερα