Ντιπ με πιπεριές, καρύδια και ελαιόλαδο
Μία απόλαυση στο τραπέζι μας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή βρήκα πρόσφατα στο περιοδικό Gourmet.
Υλικά
-
2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
-
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
-
1/2 φλιτζάνι τριμμένο ανθότυρο
-
1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 κ.γ. ξερός βασιλικός
-
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα (προαιρετικά)
-
1 πακέτο μικρές αραβικές πίτες
-
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβετε τις αραβικές πίτες σε μικρά τρίγωνα.
-
2
Τις αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε προθεμασμένο φούρνο (στον αέρα) στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές. Προσοχή γιατί καίγονται πολύ εύκολα.
-
3
Πολτοποιήστε στο μπλέντερ το ανθότυρο, το γιαούρτι, τις πιπεριές (τους έχετε αφαιρέσει τη φλούδα και τα κουκούτσια), το βασιλικό, το σκόρδο, την καρυδόψιχα, το ελαιόλαδο, τη πάπρικα και λίγο αλάτι.
-
4
Σερβίρετε με ψιλοκομμένα καρύδια και προαιρετικά λίγο ελαιόλαδο. Συνοδέψτε με τις ψημένες αραβικές πίτες.
Σχόλια (3)