κύρια φωτογραφία συνταγής Ντολμαδάκια αυγολέμονο με κιμά
smoketses
smoketses @cook_8487924
,

Από τα πιό νόστιμα φαγητά, ειδικά το χειμώνα. Θα μπορούσα να το τρώω 2 και 3 φορές τη βδομάδα, αλλά είναι πολύ μπελαλίδικοι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εμείς στη Πόλη τους σερβίραμε και με γιαούρτι από πάνω.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

77 Minutes
6 άτομα
  1. 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  2. 1/2 φλιτζάνι ρύζι (κατά προτίμηση νυχάκι)
  3. 3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
  4. 2-3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  5. 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  6. 2 λεμόνια
  7. 1 κουταλιά κορν φλάουρ
  8. αλάτι, πιπέρι, ανάλογο νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά τα κληματόφυλλα και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει, προσέχοντας να μη διαλυθούν.

  2. 2

    Τα βγάζουμε με μιά τρυπητή κουτάλα και τα απλώνουμε σε μία πιατέλα.

  3. 3

    Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και τα ασπράδια των αυγών. Τα ζυμώνουμε καλά.

  4. 4

    Παίρνοντας ένα ένα τα φύλλα, βάζουμε λίγη γέμιση στην άκρη (περίπου μία και κάτι κουταλιά του γλυκού).

  5. 5

    Τυλίγουμε το φύλλο προσεκτικά, ώστε να κλειστεί η γέμιση μέσα και τοποθετούμε τους ντολμάδες σε φαρδιά κατσαρόλα.

  6. 6

    Τους ρίχνουμε ζεστό νερό, ώστε να καλυφθούν, το λάδι και λίγο αλάτι ακόμη. Τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο, σκεπάζουμε και την κατσαρόλα και τους αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου για 75-90 λεπτά.

  7. 7

    Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

  8. 8

    Χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών και το κορν φλάουρ και, στη συνέχεια, το ζωμό από το φαγητό. Με τη σάλτσα αυτή περιχύνουμε τους ντολμάδες.

  9. 9

    Ανακινούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

marielena72
marielena72 @cookandtime2
kalispera sas.tha ithela na rwthsw,ta aspradia giati xreiazontai mesa ston kima?

Από

smoketses
smoketses @cook_8487924
στις
,