Anthi31
Anthi31 @cook_8477198
,ΕΛΛΑΔΑ

Υπέροχα ντολμαδάκια απο τον παραδοσιακό Τσελεμεντέ. Δοκιμασμένα και πεντανόστιμα. Θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι απο το αποτέλεσμα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 500 γρ. αμπελόφυλλα φρέσκα ή απο βάζο
  2. 2 φλυτζάνια τσαγιού ρύζι
  3. 2 κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομ.)
  4. 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομ.)
  5. 1 ματσάκι άνιθο (ψιλοκομ.)
  6. 1/2 ματσάκι δυόσμο ή μαιντανό (ψιλοκομ.)
  7. 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  8. αλάτι, πιπέρι
  9. χυμό 2 λεμονιών
  10. 1 φλυτζάνι του καφέ κουκουνάρι (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Εάν τα αμπελόφυλλα είναι φρέσκα, τα πλένετε καλά και τα ζεματάτε για 4-5 λεπτά σε νερό που βράζει. Στη συνέχεια τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά.

  2. 2

    Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να "γυαλίσει"και ρίχνετε στην κατσαρόλα το χυμό λεμονιού, τα αρωματικά, το κουκουνάρι (αν βάλετε)και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

  3. 3

    Στρώνετε τον πάτο μιας φαρδιάς κατσαρόλας με μερικά αμπελόφυλλα. Παίρνετε ένα-ένα τα αμπελόφυλλα βάζετε στο κέντρο ενα κουταλάκι απο τη γέμιση και τυλίγετε σε μικρά ρολλά χωρίς να τα σφίξετε πολύ. Αραδιάζετε τα ντολμαδάκια σε 2 ή 3 στρώσεις στην κατσαρόλα.

  4. 4

    Περιχύνετε τα ντολμαδάκια με το υπόλοιπο λάδι, προσθέτετε 2 φλυτζάνια νερό και τοποθετείτε πάνω τους ενα πιάτο ανάποδα. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε ώσπου να μαλακώσει το ρύζι και να μείνουν με το λάδι τους.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

antafort
antafort @cook_8482299
Καλησπέρα,
Ωραίες αναλογίες και θα δοκιμαστεί σύντομα.
Μου λες σε παρακαλώ - αν γνωρίζεις - αν τα αμπελόφυλλα βάζου θέλουν κι αυτά ζεμάτισμα;

Από

Anthi31
Anthi31 @cook_8477198
στις
,ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα