κύρια φωτογραφία συνταγής Ντομάτες γεμιστές με κιμά
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ @cook_8452751
,ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγω εκτός από το εσωτερικό της ντομάτας βάζω και ντοματοπολτό. Αναλόγως τις ντομάτες κάποιες φορές μου περισσεύει κιμάς και το βάζω χύμα στο ταψί αλλά βάζω πιο πολύ νερό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

55 Minutes
1 ταψί
  1. 14 ντομάτες
  2. 1 κιλό κιμά
  3. 1 κρεμμύδι
  4. μαϊντανός
  5. αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  6. 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  7. 15 κουταλάκια του γλυκού ρύζι
  8. τριμμένο τυρί (παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανοίγετε τις ντομάτες από το μέρος του κοτσανιού και αφαιρείτε το εσωτερικό με κουτάλι. Τις αναποδογυρίζετε και τις στραγγίζετε καλά.

  2. 2

    Σε κατσαρόλα ρίχνετε το μισό λάδι να κάψει λίγο και αμέσως ρίχνετε το κρεμμύδι και τον κιμά και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καβουρδιστούν.

  3. 3

    Βάζετε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύετε. Αφήνετε τον κιμά να βράσει 30 λεπτά.

  4. 4

    Κόβετε την ψίχα της ντομάτας σε ψιλά κομματάκια και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τον κιμά. Ρίχνετε επείσης τον ζωμό από τις ντομάτες και το μαϊντανο και ανακατεύετε καλά. Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση και ρίχνετε το ρύζι. Τα αφήνετε πάλι να πάρει μια βράση.

  5. 5

    Γεμίζετε τις ντομάτες ρίχνετε τριμμένο τυρί και τις σκεπάζετε με τα καπάκια τους.

  6. 6

    Τις τοποθετείτε μέσα σε ταψί. Πάνω από τις ντομάτες μπορείτε να ρίξετε ελάχιστο λάδι στην κάθε μια για να μην στεγνώσουν. Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και 2 φλιτζάνια νερό. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (29)

poupitsa
poupitsa @poupitsa_66
Πολύ νόστιμες! Έτσι τις έφτιαχνε η γιαγιά μου, με την διαφορά πως τις σκέπαζε με καπάκια από μπεσαμέλ, κάτι που έκανα κι εγώ και θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια...Έφαγε (και ξετρελλάθηκε) κι ο μικρός μου γιός που δεν του αρέσουν τα γεμιστά με ρύζι !
ΥΓ. Θέλω να σου στείλω 5 πηρουνάκια και με το νέο σύστημα δεν έχω καταλάβει πώς ψηφίζουμε...

Από

ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ @cook_8452751
στις
,ΕΛΛΑΔΑ