κύρια φωτογραφία συνταγής Ντομάτες γεμιστές με πληγούρι
FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
,ΕΛΛΑΔΑ

Κυπριακή συνταγή για γεμιστά!!! SUPER γεύση!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σάρκα που θα βγάλετε από τις ντομάτες αντί για χυμό αλλά θα πρέπει να προσθέσετε λίγο πελτέ για να δέσει. Μπορείτε στο ταψί να προσθέσετε και πατατούλες μικρές στρογγυλές. Μπορείτε να γεμίσετε και πιπεριές. Δοκιμάστε να βάλετε πάνω από τη γέμιση, κάτω από το καπάκι, λίγο χαλούμι ή φέτα προς το τέλος του ψησίματοςείναι τέλειο! Τρώγεται και σαν κυρίως πιάτο αλλά συνοδεύει ωραία και όλα κρέατα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
4 - 8 άτομα
  1. 8 ντομάτες μέτριες σφιχτές
  2. 1 νεροπότηρο πληγούρι
  3. 1 φλυτζ. καφέ λάδι
  4. 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  5. 1 πιπεριά κόκκινη
  6. 1 πιπεριά κίτρινη
  7. 1 πιπεριά πράσινη
  8. 1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας
  9. 1 φλυτζ. τσαγιού μαϊντανό
  10. αλάτι, πιπέρι
  11. 1 ποτήρι νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βγάζουμε τα καπάκια και αδειάζουμε τις ντομάτες. Τις αλατίζουμε εσωτερικά.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε στο λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το πληγούρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά ακόμα.

  3. 3

    Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, 1 ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

  4. 4

    Ρίχνουμε μαϊντανό και ανακατεύουμε.

  5. 5

    Γεμίζουμε τις ντομάτες, βάζουμε το καπάκι και τοποθετούμε σε ταψί όπου χωράνε ίσα-ίσα και στο οποίο έχουμε ρίξει 1 ποτήρι νερό.

  6. 6

    Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

  7. 7

    Ψήνουμε στους 170 για 1 ώρα.

  8. 8

    Αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Από

FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
στις
,ΕΛΛΑΔΑ