Ντομάτες Προβενσάλ του Άκη

4 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ada_gia_pada
ada_gia_pada @ada_gia_pada
,ΕΛΛΑΔΑ

Ένα πολύ καλοκαιρινό και εύκολο φαγάκι!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
4 άτομα
  1. 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  2. 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  3. 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  4. 1 κιλό ντομάτες
  5. 8 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ή/και ρίγανη, ψιλοκομμένα
  6. 1 κ.σ. ζάχαρη
  7. 50-100 γρ. φρυγανιά
  8. 200 γρ. φέτα σε κύβους
  9. αλάτι
  10. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.

  2. 2

    Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, για 10-15 λεπτά.

  3. 3

    Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετούμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, τις ντομάτες κομμένες στη μέση, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Από πάνω πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.

  4. 4

    Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε λίγα ακόμη μυρωδικά και ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι οι ντομάτες να γίνουν ζουμερές και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ada_gia_pada
ada_gia_pada @ada_gia_pada
στις
,ΕΛΛΑΔΑ