Ντοματο - πατατο - κεφτέδες
Πανεύκολο πεντανόστιμο καλοκαιρινό ορεκτικό που συνοδεύει τέλεια την παγωμένη μπυρίτσα μας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι δικής μου έμπνευσης και μετά από αρκετές δοκιμές κατέληξα στη μορφή που σας προτείνω. Πάει πολύ με τζατζικάκι και πατάτες τηγανιτές. Καλή σας όρεξη!
Υλικά
-
1 κουτί (ή κονσέρβα) ψιλοκομμένα ντοματάκια
-
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 μέτρια ωμή πατάτα τριμμένη από την χοντρή μεριά του τρίφτη
-
1 φλυτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο (όποιο μας αρέσει - πάει πολύ και τριμμένη φέτα)
-
1/2 φλυτζ. τσαγιού δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
6-8 κουτ. σούπας αλεύρι
-
Αλάτι - πιπέρι.
-
Λάδι για το τηγάνισμα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τα ντοματάκια, το κρεμμύδι, την πατάτα, το τυρί και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλα.
-
2
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και δοκιμάζουμε.
-
3
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
-
4
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι, το ζεσταίνουμε καλά (προσοχή! να μην 'καψει' πολύ) και με ένα κουτάλι της σούπας για μεζούρα, ρίχνουμε το μείγμα στο λάδι κουταλιά κουταλιά, το ένα δίπλα στο άλλο, μέχρι να γεμίσει το τηγάνι μας.
-
5
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν, πρώτα τη μία πλευρά και μετά τα γυρνάμε κι από την άλλη.
Σχόλια (19)
Θαν χρειαστεί να βάλω κάνα δυο κουτ. αλεύρι παραπάνω?