Ντοματοκεφτεδες φανταστικοί με πουρέ πατάτας
Μια κυκλαδίτικη συνταγή για εύκολους, νόστιμους και αρωματικούς ντοματοκεφτέδες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνήθως αντικαθιστώ κάποια (1-2) από τα αυγά με περισσότερο κρεμμύδι ή κάποιο άλλο υγρό υλικό. Είναι βέβαια αυτό θέμα γούστου για τον καθένα.Τη συνταγή αυτή την έχω βρει από παλιά σε κάποιο περιοδικό αλλά δε θυμάμαι ποιο.
Υλικά
-
2 κιλά ντομάτες ώριμες
-
1 φλυτζάνι πουρέ πατάτας σε σκόνη
-
5-6 αυγά
-
1 φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
-
400 γρ. φέτα
-
250 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
-
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
-
1 κουταλάκι ξερό δυόσμο
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
-
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
-
1 κουταλιά ζάχαρη
-
αλεύρι για αλεύρωμα
-
λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφού πλύνετε καλά τις ντομάτες, τις κόβετε σε μικρά κομματάκια, αφαιρείτε τους σπόρους και αφήνετε σε τρυπητό να στραγγίσουν πολύ καλά
-
2
Προσθέτετε τα αυγά, τη φρυγανιά, τα τυριά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και αρχίζετε να ζυμώνετε με τα χέρια
-
3
Πλάθετε σε μπαλίτσες, αλευρώνετε και τηγανίζετε σε καυτό λάδι
-
4
Ακουμπάτε σε απορρροφητικό χαρτί και κατόπιν σερβίρετε με τζατζίκι ή σάλτσα γιαουρτιού
Σχόλια (2)