Ντοματόπιτα Αλβανική
Αυτη είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγη....
Λίγα μυστικά ακόμα
΄Ενα μυστικό που μου ειπε η μητέρα μου είναι όταν ανοίξουμε την τρυπίτσα στο αλευρι να βάλουμε λιγο ξυδάκι να γίνει το φύλλο πιο τραγανό!
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
700 γρ. αλεύρι
-
1 φλυτζάνι τσαγιου λάδι
-
αλάτι
-
νερό για τη ζύμη
-
Για τη γέμιση
-
1 κιλο ώριμες ντομάτες
-
6 κρεμμυδάκια μετρια
-
1/2 φλυτζανι του καφέ λάδι για το τσιγάρισμα
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε και περιμένουμε να πάρει χρώμα.
-
2
Οταν παρει χρώμα το κρεμμύδι ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα αφήνουμε να βράσουνε μεχρι να αποροφηθούν τα περισσότερα υγρα της ντομάτας.
-
3
Αλατοπιπερώνουμε και βγάζουμε απο τη φωτιά.
-
4
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπολάκι.
-
5
Ανοίγουμε μια τρύπα στο αλευρι και ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι και νερό.
-
6
Ζυμώνουμε μέχρι να γινει η ζύμη.
-
7
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
-
8
Αφου περάσει η μισή ωρα παίρνουμε τη ζυμη και τη χωρίζουμε σε δυο ίσα κομμάτια.
-
9
Παίρνουμε το ενα κομμάτι και το ανοιγουμε στο σχήμα του ταψιού, αφου το ανοιξουμε το τοποθετούμε στο ταψι και απλώνουμε τη γεμιση.
-
10
Πανω απο τη γέμιση βαζουμε και το άλλο φύλλο που θα εχουμε ανοιξει και το βαζουμε στο φουρνο στους 180 βαθμους!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)