Ντοματόσουπα
Λίγα μυστικά ακόμα
Τρώγεται ευχάριστα και κρύα.
Υλικά
-
50 γρ. βούτυρο
-
4 κρεμμύδια χοντροκομμένα
-
100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
-
1 καρότο κομμένο σε φέτες λεπτές
-
5 ντομάτες
-
2 κούπες ζωμό κότας
-
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
-
μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
-
2
Προσθέτουμε το μπέικον, το καρότο και τις ντομάτες αφού τις ξεφλουδίσουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε.
-
3
Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά και προσθέτουμε 3 κούπες ζωμό κότας, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ακόμη
-
4
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφού κρυώσει η σούπα την περνάμε από το μπλέντερ.
-
5
Βάζουμε την σούπα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τον μαϊντανό και την ζεσταίνουμε ελαφρά.
Σχόλια (10)