κύρια φωτογραφία συνταγής Ντόνατς γρήγορα και πανεύκολα

Ντόνατς γρήγορα και πανεύκολα

Μαγειρεύτηκε 10 φορές
milva
milva @milva1997av
Θεσσαλονίκη,Ελλάδα

Η πιο εύκολη συνταγή που έχω δοκιμάσει από όλες τις άλλες παρόμοιες συνταγές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν η ζύμη κολλάει ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω.Τη συνταγή την είδα σε κάποια πρωινή εκπομπή

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

17 Minutes
20-25 μικρά ντόνατς
  1. 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
  3. 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  4. 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  5. 1 βανίλια
  6. λάδι για τηγάνισμα
  7. μέλι και κανέλα για σερβίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και στο τέλος λίγο λίγο το νερό, ενώ ζυμώνουμε ελαφρώς με το χέρι μας μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.

  2. 2

    Την αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένη με μια πετσέτα για μια ώρα και να διπλασιαστεί σε όγκο.

  3. 3

    Μετά με αλευρωμένα χέρια πέρνουμε μπαλάκια ζύμης, όσο ένα καρύδι, και σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε χοντρά μπαστουνάκια, όσο το μικρό μας δάχτυλο και ενώνουμε τις άκρες πιέζοντας ελαφρά να ενωθούν.

  4. 4

    Τα αφήνουμε να σταθούν πάλι για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν πάνω σε αλευρωμένη πετσέτα.

  5. 5

    Έχουμε βάλει το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα λίγα λίγα τα ντόνατς. Τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά να ροδίσουν ομοιόμορφα και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν

  6. 6

    Τα σερβίρουμε με μέλι και κανέλα

Αντιδράσεις

Cooksnaps (10)

Σχόλια (58)

sinfulsonia
sinfulsonia @cook_8456550
μμμμμ! τελεια! τα εκανα κ τα γεμισα με μερεντα κ το αγορι μου ξετρελαθηκε! δε γινονται κ πολυ λαδερα! μπραβο!

Από

milva
milva @milva1997av
στις
Θεσσαλονίκη,Ελλάδα