Ντόνατς τα Original
Αγαπημένα ντόνατς για όλοι την οικογένεια. Γίνονται έυκολα και πολύ γρήγορα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ζύμη βγάζει 30 έως 40 κομμάτια, αυτό εξαρτάται απο το πάχος και το μέγεθος που θα τα κόψουμε.
Υλικά
-
1 κιλό αλέυρι (περίπου)
-
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν
-
200 γρ. ζάχαρη
-
1/2 κουταλάκι αλάτι
-
2 κουταλιές μαργαρίνη
-
2 αυγά
-
2 βανίλιες
-
300 μ.λ. γάλα
-
άχνη για το σερβίρισμα
-
λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε με το μίξερ, τα αυγά, την ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι και το βιτάμ.
-
2
Ρίχνουμε το γάλα στο μείγμα και ανακατέυουμε με το χεράκι μας.
-
3
Προσθέτουμε το μπέικιν με λίγο αλέυρι και ανακατέυουμε προσθέτοντας σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλέυρι, μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη.
-
4
Ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 2 εκατοστών και κόβουμε στρογγυλά ντόνατς με την βοήθεια π.χ. ενός μπόλ και στην μέση κάνουμε την τρύπα με την βοήθεια π.χ. απο ένα καπάκι εμφιαλομένου νερού.
-
5
Τα ντόνατς είναι έτοιμα για τηγάνισμα σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτάκια,κάθε πλευρά.
-
6
Όταν τα βγάλουμε τα αφήνουμε για λίγο σε αποροφιτικό χαρτί κουζίνας.
-
7
Τα σερβίρουμε με άχνη ή οτι άλλο τραβάει η ψυχή μας.
Σχόλια (12)