Ο καλύτερος σοκολατοπορτοκαλένιος χαλβάς

19 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Χρύσα Δέδε
Χρύσα Δέδε @cook_8483787
,

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν είναι πολύ χαμηλή η φωτιά ο χαλβάς μας γίνεται άσπρος. 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 400 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  2. 240 ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  3. Σιρόπι
  4. 400 γρ. ζάχαρη
  5. 800 ml νερό
  6. ξυλάκια κανέλας
  7. ξύσμα πορτοκάλι
  8. χυμός από δύο πορτοκάλια (τις φλούδες τις χρησιμοποιούμε για ντεκόρ)
  9. 1 βανίλια
  10. 250 γρ. σοκολάτα
  11. 50 γρ. βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και το σιμιγδάλι τα τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 30 λεπτά για να μην καεί το σιμιγδάλι.

  2. 2

    Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά για το σιρόπι.  Αφού ζεσταθεί αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας και τις φλούδες και το αδειάζουμε στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι.

  3. 3

    Ανακατεύουμε έως ότου σωθεί το νερό και μείνει ένα σφιχτό μείγμα.

  4. 4

    Αδειάζουμε σε μία φόρμα της αρεσκείας μας ή σε ατομικά φορμάκια, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

  5. 5

    Για το γλάσο σοκολάτας, λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί.

  6. 6

    Πασπαλίζουμε με κανέλα ή περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Χρύσα Δέδε
Χρύσα Δέδε @cook_8483787
στις
,