Ο κήπος της θάλασσας

2 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
HelenLit
HelenLit @cook_8494582

Απολαύστε με κρασάκι καλοκαιρινό καλαμαρομεζέ!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αλατίζουμε τα καλαμάρια αφού τηγανιστούν για να μην σκληρύνουν.Παρουσιάζουμε το πιάτο μας στολισμένο με ντομάτα, κίτρινο τυρί και σουσαμένια φλούδα ψωμιού

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 άτομα
  1. Για τα γεμιστά κολοκύθια
  2. Για τα γεμιστά κολοκύθια
  3. 5 μεγάλα χονδρά κολοκύθια
  4. 5 κ.σ. ρύζι τύπου Αμερικής
  5. 2 καρότα
  6. 1 μικρή μελιτζάνα ξεπικρισμένη
  7. 1 μεσαίο κρεμμύδι
  8. 1/2 σκελίδα σκόρδο
  9. 5 κλώνους μαιντανό
  10. λίγο αλάτι
  11. 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  12. λίγο λεμόνι
  13. Για τα καλαμάρια
  14. 300 γρ. μικρά καλαμαράκια καθαρισμένα
  15. ελαιόλαδο
  16. αλεύρι
  17. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Με το ειδικό εργαλείο αδειάζω προσεκτικά τα κολοκύθια (κρατώ τη ψίχα τους για άλλη συνταγή).

  2. 2

    Στο multi ανακατεύω τα καρότα, τη μελιτζάνα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαιντανό μαζί με το ασπράδι.

  3. 3

    Αδειάζω αυτό το μείγμα σε μπολ μαζί με το ρύζι,το αλάτι και 2 κ.σ. από το λάδι.

  4. 4

    Γεμίζω τα κολοκυθάκια και τα τοποθετώ απλωτά σε βαθύ τηγάνι. Περιχύνω με το υπόλοιπο λάδι και λίγο ζεστό νερό και κλείνω με το καπάκι.

  5. 5

    Μαγειρεύω σε μεσαία θερμοκρασία ελέγχοντας το νερό, μέχρι το φαγητό να μαλακώσει. Στο τέλος αυγοκόβω με τον κρόκο και λίγο λεμόνι.

  6. 6

    Τηγανίζουμε τα καλαμάρια σε καυτό λάδι αφού τα αλευρώσουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

HelenLit
HelenLit @cook_8494582
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα