Ο mickey της Αννούλας
Έυκολη και απολαυστική τούρτα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Έγω μεγένθυνα μία φωτογραφία του mickey την έκοψα και την έκανα πατρόν. Επίσης έλιωσα κουβερτούρα και έκανα στο στόμα, στα μάτια, στην μύτη και στα αυτιά ένα περίγραμμα για να είμαι σίγουρη πως δεν θα μου ξεφύγει το γλάσο. Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
Γέμιση
-
1 λίτρο γάλα
-
3 αυγά
-
1 φλιτζάνι κορν φλάουρ
-
1.5 φλιτζάνι ζάχαρη
-
3 βανιλάκια
-
70 γρ κουβερτούρα
-
2 μπανάνες
-
Σιρόπι
-
1 ποτήρι νερό
-
2 κουταλιές κακάο
-
2 κουταλιές ζάχαρι
-
Επικάλυψη
-
1 κουτί σαντιγή ερμόλ
-
χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο και πορτοκαλί ή ροδακινί
-
100 γρ κουβερτούρα
-
2 κουταλιές βούτυρο
-
1 κουταλιά γλυκόζη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Την κρέμα ζαχαροπλαστικής την φτιάχνουμε όπως την συνταγή "Κρέμα πατισερί 2" από το site, μετά προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού και στο 1/3 της κρέμας προσθέτουμε την κουβερτούρα την οποία έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
-
2
Χτυπάμε το ερμόλ σύμφωνα με τις οδηγίες του, κρατάμε μία κουταλία λευκή σαντιγή για τα μάτια και ένα κουταλάκι χρωματισμένη κόκκινη για την γλώσσα ενώ στην υπόλοιπη βάζουμε το ροδακινί χρώμα για το πρόσωπο.
-
3
Για το γλάσο ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά επάνω σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να λιώσει η σοκολάτα. Κρυώνουμε το γλάσο πριν το χρησιμοποιήσουμε.
-
4
Βράζουμε όλα τα υλίκα για το σιρόπι μαζί και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
5
Τις τρεις βάσεις παντεσπάνι τις χρησιμοποιούμε για το πρόσωπο και από τις άλλες τρεις φτιάχνουμε τα αυτιά. Αφού έχουμε σχηματίσει τις πρώτες βασεις (μία στρογγυλή και δύο αυτιά)τις αλοίφουμε με σιρόπι, μετα βάζουμε μία στρώση λευκή κρέμα και από πάνω βάζουμε ροδέλες μπανάνας μετά προχωράμε στην επόμενη στρώση με την διαφορά ότι βάζουμε κρέμα σοκολάτας τοποθετούμε και την τελευταία βάση παντεσπάνι, την σιροπιάζουμε και βάζουμε κρέμα, πάνω από την κρέμα αλοίφουμε την σαντιγή και ήρθε η ώρα να σχεδιάσουμε τον mickey μας!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (10)