TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
Λήμνος,Γερμανία

Ο μουσακάς είναι ένα ακριβό και μπελαλίδικο φαγητό, γι' αυτό θέλει χρόνο και υπομονή!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι για ταψί με διάμετρο 30x40. Τα κομμάτια τα κόβω σχετικά σε χοντρές φέτες για να έρχεται η γέυση πλούσια στο στόμα. Μην ξεχάσετε τη φέτα, διότι η μελιτζάνα πικρίζει!!! Μπορούμε όταν κρυώσει η μπεσαμέλ, να προσθέσουμε και 2 κρόκους αυγών.Καλή Επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
12 μεγάλα κομμάτια
  1. Για το τηγάνισμα
  2. 2 κιλά πατάτες
  3. 4 μελιτζάνες
  4. 4 μεγάλα κολοκυθάκια
  5. Για τη γέμιση
  6. 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  7. 1,5 κιλό κιμά ανάμεικτο
  8. 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  9. μαιντανός και άνιθος
  10. 500 γραμμ. σάλτσα ντομάτας
  11. 1 κύβο Κνόρ
  12. αλάτι και πιπέρι
  13. 1/2 κιλό φέτα
  14. Για την Μπεσαμέλ
  15. 200 γραμ. βιτάμ
  16. 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
  17. 6 κουταλιές της σούπας αλέυρι
  18. 1,5 λίτρο γάλα
  19. αλάτι - πιπέρι
  20. 150 γραμμ.  Gouda

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και κόβουμε σε σχήμα στρογγυλό, τις πατάτες και τις μελιτζάνες. Τα κολοκυθάκια τα κόβουμε πρώτα μια φορά στην μέση και μετά σε φέτες.

  2. 2

    Τα τηγανίζουμε απο βραδύς και τα βάζουμε στο τρυπητό, μέχρι την επομένη έτσι ώστε να στραγγίξουν τα λάδια.

  3. 3

    Την επομένη, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας, με το ελαιόλαδο, μετά ρίχνουμε τον κιμά, έπειτα την σάλτσα, μαιντανό, άνιθο, τον κύβο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 15 λεπτά να βράσουν.

  4. 4

    Για την μπεσαμέλ, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βιτάμ και το σπορέλαιο να κάψει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα. Μετά περίπου απο ένα λεπτό, ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.

  5. 5

    Παίρνουμε ένα ταψί 30x40 και ξεκινάμε τις στρώσεις, αρχίζοντας απο τις πατάτες.

  6. 6

    Βάζουμε τις πατάτες την μια δίπλα στην άλλη και αν περισσέψουν στα κένα.

  7. 7

    Μετά βάζουμε τα κολοκυθάκια μας, έπειτα στρώνουμε τον κιμά και τρίβουμε 250 γραμμ. φέτα απο πάνω.

  8. 8

    Πάνω απο τον κιμά και την φέτα στρώνουμε τις μελιτζάνες και μετά ακόμα μια στρώση κιμά και τα υπόλοιπα 250 γραμμ.φέτα.

  9. 9

    Απλώνουμε σιγά-σιγά την μπεσαμέλ και στο τελείωμα ρίχνουμε τα 150 γραμμ. Gouda.

  10. 10

    Ψήνουμε σε αερόθερμο στους 150°C βαθμούς για 1 ώρα.

Αντιδράσεις

Από

TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
στις
Λήμνος,Γερμανία
Η μαγειρική όπως και η Αγάπη.... νομίζω πως δέν έχουν όρια για κανέναν!
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε