κύρια φωτογραφία συνταγής Ο μουσακάς της τεμπέλας

Ο μουσακάς της τεμπέλας

Μαγειρεύτηκε 12 φορές
kkorina
kkorina @cook_8454587

Ελαφρύς μουσακάς, χωρίς τηγάνι και χωρίς να αναστατώσουμε την κουζίνα μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν η μπεσαμέλ φαίνεται ότι σβολιάζει μόλις ρίξετε το γάλα μην τρομάξετε! Ανακατέψτε δυνατά με το σύρμα και θα στρώσει. Αν θέλετε να πετύχετε την τέλεια κρούστα στη μπεσαμέλ καλύψτε όλη της την επιφάνεια με κασέρι σε φέτες. Επίσης, πριν το κόψετε, βγάλτε το από το φούρνο για περίπου μισή ώρα για να "σφίξει", αλλιώς διαλύεται εύκολα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

61 Minutes
5 άτομα περίπου
  1. 5 πατάτες
  2. 4 μελιτζάνες
  3. 0.5 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  4. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 1 ποτηράκι κρασί άσπρο
  6. 1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
  7. 300 γρ. τυρί φέτα
  8. Αλάτι
  9. Πιπέρι
  10. Ελαιόλαδο
  11. Για τη μπεσαμέλ
  12. 3 κ.σ. μπαμπάτσικες βούτυρο ή μαργαρίνη
  13. 8 κ.σ. αλεύρι
  14. 4 φλ. + 2 κ.σ. γάλα
  15. 2 αυγά (μόνο τον κρόκο)
  16. Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια μέτρια κατσαρόλα σωτάρουμε τον κιμά και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο νερό, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 3 κ.σ. λάδι, τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά. Όταν είναι έτοιμος, τρίβουμε μέσα τη φέτα.

  2. 2

    Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μέτριο βαθύ ταψί. Στρώνουμε μέσα τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες (περ. 1 εκατοστό πάχος).

  3. 3

    Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις στρώνουμε στο ταψί πάνω από τις πατάτες.

  4. 4

    Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε δυνατό φούρνο για περίπου μισή ώρα (ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες).

  5. 5

    Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε πάνω το μίγμα του κιμά.

  6. 6

    Στην ίδια κατσαρόλα (αφού την ξεπλύνουμε λίγο βέβαια) ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο (προσοχή μην κάψει!!!) και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.

  7. 7

    Μόλις τα υλικά ενσωματωθούν προσθέτουμε το γάλα κρύο, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει.

  8. 8

    Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα καρυκεύματα και τους κρόκους δυαλυμένους σε 2 κ.σ. γάλα και την απλώνουμε στο ταψί πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.

  9. 9

    Ψήνουμε το μουσακά μέχρι να ροδοκοκκινήσει η μπεσαμέλ.

  10. 10

    Καινούρια παραλλαγή, για ακόμη πιο τεμπέλικη μπεσαμέλ... Αντικαθιστούμε το βούτυρο με σπορέλαιο ή ελαιόλαδο, βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα κρύα, ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν και μετά ανάβουμε το μάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει. Ποσοστό αποτυχίας 0%

  11. 11

  12. 12

Cooksnaps (12)

Από

kkorina
kkorina @cook_8454587
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα