lingonberry
lingonberry @cook_8504600

Eίναι ένα παραδοσιακό σουηδικό φαγητό με πατάτες, κρεμμύδια, παπαλίνα (είδος μικρής ρέγγας) σε ζάχαρη, αλάτι και μπαχαρικά, φρυγανιά τριμμένη και κρέμα γάλακτος.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ταιριάζει επίσης λίγο πιπέρι, αλάτι δεν χρειάζεται, το ψάρι έχει αρκετό.Στη Σουηδία το συγκεκριμένο ψάρι είναι γνωστό ως αντζούγια, οπότε αν βρείτε αυτο θα είναι σίγουρα πετυχημένη η συνταγή. Στο ΙΚΕΑ ειναι πιθανό να το βρείτε (SKARPSILL Marinated sprat fillets)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-6 άτομα
  1. περίπου 10 μεσαίες πατάτες
  2. 200 γρ παπαλίνα σε ζάχαρη, αλάτι και μπαχαρικά
  3. 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  4. 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  5. 2-4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κοβουμε σε λεπτές λωρίδες.

  2. 2

    Συνεχίζουμε το ίδιο με τα κρεμμύδια.

  3. 3

    Κόβουμε την παπαλίνα/μικρή ρέγγα σε μικρά κομμάτια. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Μην πετάξετε το ζωμό, είναι απαραίτητος σε επόμενο βήμα.

  4. 4

    Βάζουμε σε πυρέξ τα υλικά μας, μαζί με το ζωμό απο το ψάρι και την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Βάζουμε κομμάτια βουτύρου απο πάνω.Βάζουμε την σχάρα στη μέση του φούρνου και ψήνουμε στους 200 C για μια ώρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

cooky
cooky @cook_8477999
Ανακάλυψα πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή και μπαίνει στα προσεχώς... Στη φώτο δείχνει τέλειο! Να ρωτήσω, αυτές οι "αντζούγιες" που βάζεις έχουν λίγο γλυκιά γεύση από τη ζάχαρη; Γιατί εδώ δε νομίζω να υπάρχουν έτσι και λέω να προσθέσω λιγη. Ο ζωμός έχει λάδι ή νερό μαζί με τα μπαχαρικά; Όπως και να' χει θα τη δοκιμάσω...

Από

lingonberry
lingonberry @cook_8504600
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα