Ο τέλειος μουσακάς
Επιτέλους, μουσακάς ελαφρύς, χωρίς να "πνίγεται" στο λάδι!
Recipe by ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
Υλικά
-
3-4 μελιτζάνες
-
3-4 κολοκύθια
-
Μπεσαμέλ
-
Για την παρασκευή του κιμά
-
300-350 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
-
2 τομάτες στο blender
-
αλάτι/πιπέρι
-
λίγη ζάχαρη
-
1 ξύλο κανέλας
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
τριμμένο κεφαλοτύρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόψτε σε λεπτές φέτες τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια
-
2
Αραδιάστε τα σε λαμαρίνα, ραντίστε με ελαιόλαδο και αλατίστε τα ελαφρά
-
3
Βάλτε τη λαμαρίνα στο φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς στο 1ο ράφι για περίπου 40 με 50 λεπτά, να μην έχουν υγρά
-
4
Παρασκευάστε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τη συνταγή που έχω δημοσιεύσει στο site
-
5
Μόλις φτιάξετε τη μπεσαμέλ καλύψτε τη με μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα
-
6
ΚιμάςΣε κατσαρολάκι σωτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο ή αν θέλετε για πιο ελαφρυά γεύση, απλά βράστε το με τον κιμά
-
7
Προσθέστε τον κιμά να ροδίσει
-
8
Ρίξτε την τομάτα, αλάτι πιπέρι, κανελίτσα και νεράκι, όχι πολύ
-
9
Σιγοβράστε μέχρι να πιεί τα υγρά του
-
10
Σε ταψί βάλτε 1 στρώση μελιτζάνες και 1 στρώση κολοκυθάκια
-
11
Αν σας περισσεύουν, επαναλάβετε
-
12
Απλώστε παντού τον κιμά
-
13
Απλώστε και την μπεσαμέλ, να καλύψει όλη την επιφάνεια
-
14
Πασπαλίστε με το τυρί
-
15
Ψήστε στους 200 βαθμούς να ροδίσει η μπεσαμέλ και να λιώσει το τυρί
Σχόλια (45)