ellidiam
ellidiam @cook_8449166

Λίγα μυστικά ακόμα

Κρατάμε λίγο απ το σιρόπι στην άκρη. Το σιρόπι αυτό το βράζουμε ξανά για να μελώσει. Όταν κρυώσει ρίχνουμε και αυτό στο γλυκό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 500 γραμ. φύλλο μπακλαβά
  2. 250 γραμ. καρυδόψιχα
  3. 250 γραμ αμυγδαλοψιχα (την οποία έχουμε καβουρντισει)
  4. 4 κουταλιές σουπας ζάχαρη
  5. ξύσμα λεμονιού
  6. κανέλα, γαρυφαλο, λίγο τζιντζερ σκόνη
  7. 200 γρ βούτυρο (απ αυτό βάζω λίγο αγελαδινό βούτυρο, το υπόλοιπο μαργαρίνη)
  8. Σιρόπι
  9. 2 και 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
  10. 2 φλυτζάνια νερό
  11. 1 κουταλιά σούπας μέλι
  12. 1 κουταλιά σούπας λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα πρώτα υλικά.

  2. 2

    Βουτυρωνουμε ταψί ορθογώνιο με διαστάσεις 30 χ 20.

  3. 3

    Απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνοντας τα.

  4. 4

    Μοιράζουμε σταδιακά τη γέμιση ανάμεσα τους.

  5. 5

    Όταν καλύψουμε με το τελευταίο φύλλο από πάνω ρίχνουμε μερικές σταγόνες νερό.

  6. 6

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για περίπου 50 λεπτά.

  7. 7

    Στο μεταξύ βράζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

  8. 8

    Διαδικασία για σιρόπισε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, το λεμόνι και τ΄ αφήνουμε να βράσουν (ή να "κοχλάσουν") για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τα λίγο στην αρχή. Ο χρόνος βρασίματος στο σιρόπι δε ξεκινάει από την αρχή, αλλά από την ώρα που θα δούμε "φουσκάλες" να δημιουργούνται στην επιφάνεια του.

  9. 9

    Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο ρίχνουμε κρύο σιρόπι στο καυτό γλυκό.

Αντιδράσεις

Από

ellidiam
ellidiam @cook_8449166
στις