Ο χαλβάς της μαμάς μου
Υλικά
-
500 γραμ. σιμιγδάλι χονδρά ή ψιλά
-
200 γραμ. καλαμποκέλαιο
-
1 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομένα
-
Σιρόπι
-
2 ποτήρια ζάχαρη
-
4 ποτήρια νερό
-
1 κομματάκι κανέλα
-
1 φλούδα λεμόνι
-
5 γαρύφαλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.
-
2
Καβουρδιζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι και τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουν ενα χρύσαφι χρώμα.
-
3
Κατόπιν ρίχνουμε το σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει και το αφήνουμε μέχρι να πίξει.
-
4
Κατεβάζουμε απ την φωτιά και σκεπάζουμε με πετσέτα.
-
5
Μόλις κρυώσει τον βάζουμε σε φόρμα και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Σχόλια (5)