Οβριές σαλάτα
Στα καταπράσινα αγροσοκάκια της Ολύμπιας γης, οι οβριές αγέρωχες ξεπροβάλλουν από τα σχίνα και τους βάτους! Μια άγρια περιπέτεια το μάζεμα τους,αλλά η ανταμοιβή τεράστια κατά τη βρώση του πικρόγευστου "ταπεραμέντου" τους!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να διατηρηθούν πράσινες τις περνώ μετά το βράσιμο από παγωμένο νερό και μετά σερβίρω.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις οβριές κρατώντας τις τρυφερές μύτες τους
-
2
Τις πλένουμε καθαρά
-
3
Ζεσταίνουμε νερό
-
4
Μόλις βράσει ρίχνουμε τις οβριές και αλατίζουμε
-
5
Βράζουμε περίπου για πέντε-οκτώ λεπτά
-
6
Σουρώνουμε το νερό τους
-
7
Σερβίρουμε με λάδι και ξύδι ή λεμόνι
Σχόλια (8)