κύρια φωτογραφία συνταγής Ογκρατέν κόλαση με βίδες και τόνο
sisselle
sisselle @cook_8486647

Η συγκεκριμένη συνταγή προέκυψε σήμερα, εντελώς τυχαία αναζητώντας κάτι εύκολο, νόστιμο με λίγα και φθηνά υλικά! Ο συνολικός χρόνος παρασκευής, μαζί με το ψήσιμο του ογκρατέν είναι περίπου 60' και η γεύση θα αποζημιώσει τους λάτρεις των ζυμαρικών και του τόνου στο έπακρο..

Λίγα μυστικά ακόμα

Για περισσότερη ένταση και λίγο πιο ακριβά γούστα, προσθέστε λίγο καπνιστό σολομό και σβήστε με vodka!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
4 - 6 άτομα
  1. 2 κονσέρβες τόνο σε νερό
  2. 2 ξερά κρεμμύδια
  3. 5 πράσινα κρεμμύδια
  4. 2 σκελίδες σκόρδο
  5. 1/2 ποτηράκι κρασιού τσίπουρο ή ούζο
  6. 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  7. αλάτι, πιπέρι
  8. ελαιόλαδο, βούτυρο για το άλειμμα του πυρέξ
  9. Για την μπεσαμέλ
  10. 3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
  11. 4 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  12. γάλα εβαπορέ όσο πάρει - συνήθως 1+1/2 κουτί
  13. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά εκτός από το σκόρδο.

  2. 2

    Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις βίδες.

  3. 3

    Μόλις βράσουν και όσο τις σουρώνουμε, τσιγαρίζουμε στην ίδια κατσαρόλα σε ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια ξερά και φρέσκα, τα κολοκυθάκια και τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες.

  4. 4

    Όταν τσιγαριστούν καλά, προσθέτουμε τις 2 κονσέρβες τόνο και σβήνουμε με το τσίπουρο. Μόλις το τσίπουρο εξατμιστεί εντελώς, αφαιρούμε τις 2 σκελίδες σκόρδο και ρίχνουμε τις βίδες, ανακατεύοντας για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  5. 5

    Το αφήνουμε στην άκρη για ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ

  6. 6

    Σε ένα κατσαρολάκι, καβουρδίζουμε καλά το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το αλεύρι να "ψηθεί" και να αποκτήσει χρώμα ανοιχτό καφέ.

  7. 7

    Προσθέτουμε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να γίνει μια λεία πηχτή κρέμα.

  8. 8

    Παίρνουμε 4-5 μεγάλες κουταλιές σούπας από την μπεσαμέλ μαζί με τον άνηθο και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τις βίδες και ανακατεύουμε.

  9. 9

    Απλώνουμε τις βίδες σε βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ και από πάνω ρίχνουμε την μπεσαμέλ.

  10. 10

    Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε 10-15 λεπτά να "κάτσει" και σερβίρουμε ζεστό!

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

tzoulitsa
tzoulitsa @tzoulitsa
η οικογένεια μου ενθουσιάστηκε ,εγώ θα το δοκιμάσω μετά τη νηστεία,απέσπασε όμως άριστες κριτικές

Από

sisselle
sisselle @cook_8486647
στις