Οι αγαπημένοι μου κουραμπιέδες
Λατρεμένη συνταγή της νονάς μου. Την κάνω 2η χρονιά φέτος ως καινούργια νοικοκυρά και από 2 δόσεις δεν έμεινε ούτε ψιχουλάκι! Ελπίζω να σας αρέσουν όσο και σε εμένα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δυστυχώς δεν έχω να σας δώσω χρόνο ψησίματος επειδή τους βγάζω πάντα με το μάτι. Υπολογίζω γύρω στα 20-25 λεπτά.
Υλικά
-
650 γρ. φρέσκο βούτυρο γάλακτος (εγώ χρησιμοποιώ το λιωμένο που είναι σε βαζάκια)
-
1 κιλό αλεύρι (συνήθως δεν το παίρνει όλο)
-
2 κρόκους αυγού
-
2 πιατάκια ελληνικού καφέ ζάχαρη άχνη
-
1 αυγό ολόκληρο
-
2-3 βανίλιες
-
200 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα
-
1/4 κ.σ.σόδα
-
χυμό 1/2 λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο καλά στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.
-
2
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
-
3
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους και τα αυγά.
-
4
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό λεμονιού και τη ρίχνουμε κ αυτή στο μίγμα.
-
5
Ρίχνουμε τις βανίλιες.
-
6
Ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι (εγώ από αυτό το σημείο και μετά ζυμώνω με τα χέρια) μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια (δεν θα είναι ιδιαίτερα σφιχτή, αρκεί να μην κολλάει).
-
7
Τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
-
8
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο μας.
-
9
Πασπαλίζουμε με άχνη και απολαμβάνουμε!!!
Σχόλια (4)
Έβαλα 120 γραμμάρια.