Οι κουραμπιέδες της Εφης
Κουραμπιέδες μυρωδάτοι, βουτυράτοι για να μοσχομυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα ! Μια συνταγή της φίλης μου της Εφης, δοκιμασμένη πολλά-πολλά χρόνια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή στον φούρνο και στη διάρκεια ψησίματος! Οι φούρνοι διαφέρουν μεταξύ τους και η διάρκεια εξαρτάται από το μέγεθος που έχουμε φτιάξει. Οταν φτιάξετε μικρά σχήματα, 20΄ ψησίματος είναι αρκετά. Καλό είναι να παρακολουθούμε το ψήσιμο και να βγάλουμε τους κουραμπιέδες όταν δούμε οτι έχουν πάρει χρυσαφί χρώμα.
Υλικά
-
400 γρ βούτυρο γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)
-
100 γρ ζάχαρη άχνη
-
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2 βανίλιες
-
1 κγ μαγειρική σόδα
-
ανθόνερο και ζάχαρη άχνη για το άχνισμα στο τέλος.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο γάλακτος στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει.
-
2
Συνεχίζουμε το κτύπημα προσθέτοντας τη ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες, τη σόδα και τέλος, σταδιακά, το αλεύρι.
-
3
Οταν δείτε το μίξερ να "ζορίζεται" με τη ζύμη που έχει σχηματισθεί, συνεχίστε το ανακάτεμα του αλευριού με το χέρι.
-
4
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε διάφορα σχήματα με κουπ πατ με χριστουγεννιάτικα σχέδια ή με το χέρι.
-
5
Τους βάζουμε σε λαμαρίνες επάνω σε λαδόχαρτο ή φύλλο σιλικόνης για να μην κολλήσουν.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 190-200 βαθμούς για 30΄.
-
7
Τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και αφού τους ραντίσουμε με ανθόνερο τους σκεπάζουμε με ζάχαρη άχνη για το "χιονισμένο" αποτέλεσμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια