Οι ντολμάδες της μαμάς μου
Λαχανοντολμάδες με κοτόπουλο και ρυζάκι στην γάστρα. Είναι μια συνταγή εμπνευσμένη απο την μητέρα μου. Εγώ τα τρώω σκέτα, δίχως κάποια σάλτσα. Τρώγονται πολύ ευχάριστα και είναι πολύ ελαφριά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Άνηθο και μαϊντανό βάλτε όσο εσείς θέλετε.RamSauce ή BratenSauceείναι γερμανικές σάλτσες.
Υλικά
-
1 πράσινο σγουρό λάχανο
-
1 ποτήρι ελαιόλαδο
-
600 γραμ. στήθος κοτόπουλου
-
2 φλιντζ. ρύζι μπασμάτι
-
1 ποτήρι κρασί Μοσχάτο Λήμνου
-
1 κρεμμύδι ξερό
-
μαϊντανός
-
πιπέρι
-
μπαχαρικά
-
2 λεμόνια
-
αλάτι
-
3 ποτήρια νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεματάμε τα λαχανόφυλλα για να μαλακώσουν.
-
2
Μέσα στο τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεστάνει και ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα ψιλοκομμένα κομμάτια απο το κοτόπουλο. Τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς και τα σβήνουμε με το κρασί.
-
3
Προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο, τον μαιντανό, αλάτι, πιπέρι και ό,τι άλλα μπαχαρικά σας αρέσουν. Μόλις ρουφίξει το ζουμί αποσύρουμε απο την φωτιά.
-
4
Γεμίζουμε τα λαχανόφυλλα και τα τυλίγουμε με τον γνωστό τρόπο.
-
5
Τα βάζουμε μέσα σε μια γάστρα, το ένα δίπλα στο άλλο.
-
6
Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και τον χυμό απο 2 λεμόνια, αλατίζουμε τα ντολμαδάκια και κλείνουμε το καπάκι.
-
7
Ψήνουμε στους 180c για 1½ ώρα.
-
8
Σερβίρουμε σκέτα ή με RamSauce ή BratenSauce ή γιαούρτι ή αυγολέμονο. Καλή Επιτυχία.
Σχόλια (2)