Οι τυροκροκέτες της προϊσταμένης μου
Νόστιμες εύκολες και πάντα επιτυχημένες τυροκροκέτες
Λίγα μυστικά ακόμα
Οπως αναφέρω την συνταγή μου την έδωσε η προϊσταμένη μου και είναι πολύ καλή. Τρώγονται καλύτερα ζεστά. Επίσης μπορείτε, εάν δεν θέλετε να φτιάξετε τόσο μεγάλη ποσότητα, να τα βάλετε στην κατάψυξη και να τα βγάζετε λίγα λίγα να τα τηγανίζετε. Προσέξτε να μην τα γυρίζετε γρηγορότερα γιατί δεν φουσκώνουν και χάνουν το σχήμα τους. Για ναναι ασφαλής ως προς τη γλουτένη η συνταγή, ελέγξτε τα είδη τυριών και το μοσχοκάρυδο αν δεν είναι φρεσκοτριμμένο.
Υλικά
-
2/4 τριμμένο γκούντα
-
1/4 τριμμένο ρεγγάτο
-
1/4 τριμμένο γραβιέρα
-
10 ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα
-
πιπέρι
-
μοσχοκάρυδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφού χτυπήσετε τα ασπράδια σε μαρέγκα τα ενώνετε με τα τυριά
-
2
Προσθέτετε λίγο πιπέρι και μοσχοκάρυδο
-
3
Τα αφήνετε στο ψυγείο να σταθούν μισή ώρα
-
4
Τα τηγανίζετε σε καυτό μπόλικο λάδι. Παίρνετε με ένα κουταλάκι του γλυκού το μίγμα και το σπρώχνετε με το δάκτυλο σας, λίγο απότομα, ώστε να πέσει όλο μαζί στο τηγάνι, σαν μπαλίτσα, και αφού ροδοκοκκινήσει από την μια πλευρά μετά το γυρνάτε και από την άλλη. Καλή επιτυχία!!!!!
Σχόλια (7)