Ομελέτα φούρνου light
Ομελέτα στον φούρνο με λαχανικά και τυρί χαμηλών λιπαρών. Απολαύστε τη συνταγή ως κυρίως γεύμα, καθώς αποτελεί ένα πλήρες γεύμα που συνδυάζει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας από το αυγό, το τυρί και την γαλοπούλα, με διάφορα πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία λαχανικά, χωρίς να είναι απαραίτητο να τη συνοδεύσετε με επιπλέον σαλάτα εποχής.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σε περίπτωση έλλειψης χρόνου μπορείτε τα ίδια υλικά να τα χρησιμοποιήσετε φτιάχνοντας την ομελέτα στο αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε λάδι.
Υλικά
-
1-2 φέτες γαλοπούλα (ή 1 λουκάνικο γαλοπούλας)
-
δυόσμος τριμμένος
-
αλάτι, πιπέρι
-
1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές ροδέλες για γαρνιτούρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις ντομάτες (μπορείτε στα υλικά να προσθέσετε και μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά για να γίνει πιο αφράτη η ομελέτα).
-
2
Ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε το μίγμα σε αντικολλητικό ταψάκι ή σε ταψί που έχετε εφαρμόσει αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα) για να μην κολλήσει.
-
3
Τοποθετείτε τις λεπτές ροδέλες της ντομάτας από πάνω όπως στην πίτσα.
-
4
Τέλος, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς. Καλή σας Όρεξη!
Σχόλια