Viliana
Viliana @cook_8491078

Γεια σας! Εδώ νέα επίδοξη μαγείρισσα στην κουζίνα! ΠΡΟΣΟΧΉ-Κίνδυνος-Θάνατος! Η συνταγή αυτή είναι εμπνευσμένη μετά από μια ιστορία με αγωνία, σκεύη, πρώην και αυγά...αλλά δε θα σας την πω! Θα σας πω όμως την ομελέτα φούρνου με φρυγανιά! Δεν είδα κάτι τέτοιο σε ομελέτα φούρνου οπότε είπα να την προσθέσω. Ελπίζω να σας αρέσει και εσάς όσο και στον "σύμβιο" και να μην μου την φέρετε καπέλο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ηρθε λοιπόν η ώρα του αστερίσκου (*)! Τη συνταγή αυτή την έχω κάνει 2 φορές. Την 1η σε μακρόστενο πυρέξ που ήταν αρκετά μεγάλο και άρα βγήκε πολύ χαμηλή και η στρώση της φρυγανιάς αν και έβαλα περίπου 20 φρυγανιές ήταν πολύ λεπτή. Έτσι γεννήθηκε η ομελετόπιτσα γιατί εκανε κρούστα σαν "λεπτόζυμη" πίτσα. Την 2η όπως βλέπετε και στην φωτό την έβαλα σε ταρτιέρα και έτριψα περίπου 15 φρυγανιές και είχε πολύ χοντρή στρώση αυτή τη φορά, το παράκανα λιγάκι, αλλά η στρώση του αυγού βγήκε πιο ψηλή. Σας τα λέω να διαλέξετε τι προτιμάτε γιατί εγώ το πήγα με τη μέθοδο του try and cry! Πάντως ήταν νοστιμότατη και στις 2 περιπτώσεις! Καλά μαγειρέματα συνταγοπαρεόκοσμε και να θυμάστε μην πυροβολείτε τον πιανίστα. Αυτά τα ολίγα από μένα ...Χαιρετώ σας!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για...την ομελέτα
  2. 4-5 αυγά
  3. Περίπου 1-2 κ.σ. γάλα ανά αυγό (αν και εγώ τείνω να βάζω με το μάτι και το κολυμπάω λίγο!)
  4. Λίγο αλάτι
  5. Πιπέρι (πυρ) κατά βούληση
  6. Προαιρετικάπάπρικα, σκόρδο σκόνη και ό,τι άλλο σας κατέβει
  7. 2 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα ή μπέικον ή κατιτίς ζωικό βρε αδερφέ
  8. Πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης ή πράσινη ή κίτρινη ή μοβ με βούλες (κοινώς ό,τι πιπεριά πεθυμήσετε!)
  9. Προαιρετικά τυρί τριμμένο (αλλά προσοχή στο αλάτι!)
  10. Για...τη φρυγανιά
  11. από 10 φρυγανιές και πάνω!*(Δείτε στα μυστικά παρακαλώ!)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    (Αν θέλουμε μπορούμε πρώτα να βάλουμε να προθερμαίνεται ο φούρνος μας όσο κάνουμε τις ετοιμασίες στους 180-200).

  2. 2

    Τα 4 πρώτα υλικά τα χτυπάμε σε ενα μπωλ κανονικά όπως ετοιμάζουμε την ομελέτα μας, να αφρίσει λίγο.

  3. 3

    Τα επόμενα 2 τα ψιλοκόβουμε και τα έχουμε έτοιμα ή αν θέλουμε τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ με τα χτυπημένα υλικά. (Μαζί με το καλαμπόκι και τα μανιτάρια).

  4. 4

    Αφού έχουμε διαλέξει σκεύος το λαδώνουμε με ένα χαρτί ή πινέλο.

  5. 5

    Ξεκινάμε να τρίβουμε τις φρυγανιές λίγες λίγες (εγώ τις σπάω και τις βάζω στο μούλτι) και τις στρώνουμε στον πάτο μέχρι να σχηματίσει ένα ικανοποιητικό πάχος.(*Δείτε μυστικά)

  6. 6

    Αφού είναι έτοιμο και το σκεύος μας στρωμένο με φρυγανιά ρίχνουμε από πάνω το μίγμα της ομελέτας μας από το μπολ και αν δεν εχουμε προσθέσει τότε το ζαμπόν, την πιπεριά, το καλαμπόκι και τα μανιτάρια στο μπολ, τότε τα ρίχνουμε και αυτά από πάνω.

  7. 7

    Σ΄ αυτό το σημείο αποφασίζουμε αν η κοιλίτσα μας θέλει τυρί τριμμένο από πάνω να λιώσει στο φούρνο και αν ναι το προσθέτουμε!

  8. 8

    Αν θέλουμε προσευχόμαστε στον Θεό, Αλλάχ, Βούδα να μην κάναμε καμιά βλακεία ή αλλιώς κατηγορούμε τον Νόμο του Μέρφι και το βάζουμε στον φούρνο μας!

  9. 9

    Συνήθως παίρνει γύρω στα 20-25 λεπτά να ψηθεί.

  10. 10

    Προαιρετικά μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε λίγο τυρί τριμμένο από πάνω (αν δεν βάλαμε πριν την βάλουμε στο φούρνο) ή και ταμπάσκο και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Χαρούμπι
Χαρούμπι @cook_8492800
εγώ τα έφτιαξα σε ατομικά μάφιν και βγήκαν πολύ ωραία.! και ο πάτος με την φρυγανιά ήταν ιδιαίτερος.! μπράβο.!

Από

Viliana
Viliana @cook_8491078
στις