κύρια φωτογραφία συνταγής Ομελέτα φούρνου με λαχανικά απ’ τη παιδική σουπίτσα
ggr
ggr @george
Athens

Με μία μικρή κόρη, χειμώνα, και με τις σούπες σε δις-εβδομαδιαία διάταξη, κάτι έπρεπε να γίνει με τα βραστά λαχανικά που μένουν να νερουλιάζουν μέσα στη κατσαρόλα στο τέλος της ημέρας. “Άλεσμα και κατάψυξη”, θα μου πείτε. “Πριτς !!!”, θα σας πω εγώ. Καιρός για κάτι πιο γευστικό. Κι’ ύστερα, πόσα να χωρέσει αυτή η δύσμοιρη κατάψυξη !!!Την ιδέα μου την έδωσε η συνταγή για τις “ομελετίτσες, χαρούμενες κι’ ωραίες” που πριν λίγο καιρό ανέβηκε στο site. Γιατί να μη το σκεφθώ νωρίτερα ; Τότε που η μικρή ήταν βρέφος και η σούπα “μας πήγαινε μία-μία”, σαν αγγαρεία στο στρατό !!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τι μυστικά να έχει ένα τέτοιο πιάτο ... Μόνο κρατήστε το μυστικό από τα παιδιά γιατί θα σας ζητούν να παίρνουν έτσι τη ... σούπα τους.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 έως 4 άτομα
  1. λαχανικάότι σας βρίσκεται, ένα κολοκυθάκι, μία πατάτα, ένα καρότο, λίγο σέλινο, λίγο μπρόκολο, γύρω στα 100 γρ συνολικά
  2. 50 γρ παντσέτα, ή μπέικον ή και ζαμπον (ότι σχετικό σας βρίσκεται)
  3. 15-20 γρ. τριμμένο τυρί parmigiano, ή κεφαλοτύρι ή και γραβιέρα (ότι σχετικό σας βρίσκεται)
  4. αλάτι, όσο χρειασθεί
  5. πιπέρι, όσο χρειασθεί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κτυπούμε τα αυγά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το τριμμένο τυρί.

  2. 2

    Σε μιά ταρτιέρα, μεταλλική ή από άλλο πυρίμαχο υλικό (με διάσταση στα 22 έως 26 εκατοστά) ή και σε άλλο ανάλογο ταψί, που την λαδώνουμε ελαφρά, απλώνουμε τα λαχανικά και τα αλατίζουμε και αυτά λίγο.

  3. 3

    Ρίχνουμε από πάνω τους το αλλαντικό κομμένο σε κυβάκια.

  4. 4

    Τελευταία, πάνω απ’ όλα, ρίχνουμε τα κτυπημένα αυγά και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.

  5. 5

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά (εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού, άρα το ύψος που θα έχει η ομελέτα.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Χριστοφορος
Χριστοφορος @cook_8477003
Την εκανα σημερα για τις 2 μικρες μου κορουλες και ξετρελαθηκανε.Σε ευχαριστουμε.

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens