κύρια φωτογραφία συνταγής Ομελέτα φούρνου πανεύκολη
PYLH
PYLH @Mariabav
Aθήνα-N.Μακρη-Ελλάδα

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη ομελέτα, οικονομική και πολύ θρεπτική. Θα την ονόμαζα αλλιώςομελέτα με ό,τι έχεις!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για ψωμί του τοστ μπορείτε να χρησιμοποιήστε ψωμί μπαγιάτικο που σας έχει περισσέψει, κομμένο σε λεπτές φέτες.Τις πατάτες, αν δεν θέλετε να τις τηγανίσετε, μπορείτε να τις βράσετε, αλλά και να τις παραλείψετε εντελλώς. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε ντομάτες σε ροδέλες, κρεμμύδια, ελιές, πιπεριές, μανιτάρια ή ό,τι άλλο υλικό σας αρέσει. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ό,τι τυριά θέλετε σε κομμάτια ή τριμμένα, ακόμα και φέτα. Φυσικά ό,τι αλλαντικά έχετε στο σπίτιγαλοπούλα, πάριζα, παριζάκι, μπεικον κλπ.Είναι μια πανεύκολη ομελέτα-πίτσα θα την έλεγα, που πραγματικά μ'έχει σώσει. Γρήγορη, οικονομική, θρεπτική, τρώγεται κρύα ή ζεστή όλες τις ώρες της ημέρας και πιστεύω ότι είναι ένα πλήρες γεύμα, αλλά κι ένα πολύ καλό δεκατιανό για τα παιδιά μας στο σχολείο. Τέλος, πολύ καλή λύση για πάρτυ ή για την ξαφνική επίσκεψη φίλων στο σπίτι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
  1. ψωμί για τοστ
  2. 5-6 πατάτες (προαιρετικά)
  3. τυρί για τοστ
  4. ζαμπόν σε φέτες για τοστ
  5. 5-6 αυγά
  6. λίγο γάλα (φρέσκο ή εβαπορέ)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ.

  2. 2

    Στρώνουμε το ψωμί του τόστ και μουσκεύουμε με λίγο γάλα.

  3. 3

    Από πάνω στρώνουμε τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες αφού πρώτα τις έχουμε τηγανίσει για λίγο μέχρι να μαλακώσουν.

  4. 4

    Απλώνουμε το ζαμπόν.

  5. 5

    Από πάνω στρώνουμε το τυρί του τοστ.

  6. 6

    Χτυπάμε τα αυγά προσθέτοντας μέσα λίγο γάλα, περίπου 1 φλυτζάνα, και αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα, για 20 λεπτά περίπου στους 180-200 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Σχόλια (23)

dmsk
dmsk @cook_8454787
Παλιότερα είχα φάει μια τέτοια ομελέτα σ΄ένα φιλικό σπίτι και μου άρεσε πολύ αλλά δεν ήξερα πως να την φτιάξω. Τώρα που την βρήκα θα την φτιάξω άμεσα για τα παιδάκια μου.\r\nΣ\'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Από

PYLH
PYLH @Mariabav
στις
Aθήνα-N.Μακρη-Ελλάδα
Οταν πρωτομπηκα στις συνταγες της παρεας ημουν 43 χρονων.Τοτε βρισκομουν σ ενα μαγειρικο οιστρο και μαγειρευα απο το πρωι μεχρι το βραδυ. Καθε Παρασκευη απογευμα πηγαινα στην κολλητη μου και μαγειρευαμε μεχρι τις 1 και 2 το πρωι, μετα μοιραζαμε οτι ειχαμε φτιαξει κι εγω με ταψια και πλαστικα γεματα φαγητα επεστρεφα στο σπιτι μεσα στην νυχτα, Απιστευτα χρονια ..........Τα παιδια μου ακομα το θυμουνται και γελανε.....Τωρα πηγα 55...οι λεβεντες μου ειναι 26,5 και 25 χρονων κι εμενα μ αρεσει παντα να μαγειρευω και να δοκιμαζω καινουργιες συνταγες που τις απολαμβανουμε ολοι η οικογενεια μαζι.Δουλευω σ εναν φουρνο της περιοχης σαν πωλητρια και δεν εχω τοσο ελευθερο χρονο οπως παλια ....δυστυχως!
Δες περισσότερα